Sladoled sa hibiskusom
Potrbno je:
- 400 ml vode
- 5 kesica hibiskus čaja
- 150 g šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 4 jajeta
Priprema
1. Staviti vodu da proključa. Kada
voda provri, pocepati kesice čaja i sadržinu usuti u vodu. Kuvati 5
minuta. Skuvani čaj ostavite, poklopljen, da odstoji 1/2 sata. Posle tog
vremena čaj procedite, dodajte šećer u dobijenu tečnost, i ponovo
kuvajte, dok se ne dobije pola količine od ukupne mase koja je stavljena
da se kuva.
2. Za to vreme, odvojite žumanca od
belanaca. Belanca umutite u čvrst šam, pa ih ostavite u frižider.
Žumanca takođe umutite, pa vreo, skuvani čaj dodavati polako žumancima,
uz neprekidno mućenje. Dobijenu masu kuvati na pari dok se ne zgusne,
odnosno dok se ne pretvori u krem. Ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti, čvrsto, slatku pavlaku.
Dodati ohlađeni krem sa žumancima i sve sjediniti mikserom. Dodati i
umućena belanca iz frižidera i sve sjediniti. Sipati u plastične činije i
stavite u zamrzivač da se stegne.
Коментари
Постави коментар