Čokoladna torta sa rolatima
Potrebno je:
- 2 gotova čokoladna rolata
 - (Vincinni rolati, od po 300 g)
 
Beli fil:
- 250 ml slatke pavlake
 - 100 g bele čokolade
 - 100 ml mleka
 - 2 kašike šećera
 - 1 kesica želatina u prahu
 - 4 kapi tinktute mente
 - 100 g Menaž čokolade
 
Čokoladni fil:
- 250 ml slatke pavlake
 - 100 g Menaž čokolade
 - 100 ml mleka
 - 2 kašike šećera
 - 1 kesica želatina u prahu
 - 4 kapi tinkture mente
 
Priprema
      1. Prvo spremamo čokoladni fil, jer 
treba da se zamrzne. U manju šerpicu staviti mleko, dodati šećer i 
izlomljenu čokoladu. Mešati žicom za mućenje da se čokolada i šećer 
rastope. Kada se dobije kremasta smesa skloniti sa vatre i ostaviti da 
se ohladi. 
     
    
      2. U dublju posudu umutiti slatku 
pavlaku u čvrst šam. Dodati rastopljenu, ohlađenu, čokoladu i sjediniti.
 Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u krem. Na kraju 
dodati kapi tinkture mente. 
     
    
      3. Uzeti oblu posudu (širine-17 cm i dubine-9 cm) i celu je obložiti providnom folijom.
     
    
      4. Sipati čokoladni krem, poravnati, prekriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da se zamrzne. 
     
    
      5. Beli krem: U šerpicu staviti 
mleko, dodati šećer i izlomljenu belu čokoladu. Mešati žicom da se 
sastojci sjedine. Kada se dobije kremasta smesa skloniti sa vatre i 
ohladiti. U dublju posudu umutiti slatku pavlaku. Dodati smesu sa belom 
čokoladom i sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja i 
dodati u krem, kao i kapi tinkture mente. Na kraju ubaciti, krupno, 
izrendanu crnu čokoladu. Promešati kašikom.
     
    
      6. Uzeti oblu posudu (širine-23 cm i
 dubine-14 cm) i celu je obložiti providnom folijom. Čokoladni rolat 
iseći na parčiće, širine 1 cm i poređati, kružno u posudu (dva reda rolatića, jedan iznad drugog).
     
    
      7. Izvaditi iz zamrzivača čokoladni krem i prevrnuti ga na radni sto. Skloniti foliju. 
     
    
      8. U sud sa rolatima sipati beli fil (odvojiti pet kašika belog fila na stranu, pre sipanja u posudu).
     
    
      9. Na sredinu belog fila staviti čokoladni, zamrznuti, fil, oblom stranom na dole. Pritisnuti malo rukom.
     
    
      10. Premazati odvojenim belim filom.
     
    
      11. Preko fila poređati krugove 
isečenog rolata. Tortu prekriti providnom folijom i ostaviti jedan sat u
 zamrzivač. Zatim je izvaditi, skloniti foliju, staviti na plato za 
posluženje i prevrnuti tortu. Skloniti ostatak folije, iseći tortu i 
poslužiti. Dalje je čuvati u frižideru.
     
    



Коментари
Постави коментар