Čokoladna torta sa rolatima
Potrebno je:
- 2 gotova čokoladna rolata
- (Vincinni rolati, od po 300 g)
Beli fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
- 100 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina u prahu
- 4 kapi tinktute mente
- 100 g Menaž čokolade
Čokoladni fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g Menaž čokolade
- 100 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina u prahu
- 4 kapi tinkture mente
Priprema
1. Prvo spremamo čokoladni fil, jer
treba da se zamrzne. U manju šerpicu staviti mleko, dodati šećer i
izlomljenu čokoladu. Mešati žicom za mućenje da se čokolada i šećer
rastope. Kada se dobije kremasta smesa skloniti sa vatre i ostaviti da
se ohladi.
2. U dublju posudu umutiti slatku
pavlaku u čvrst šam. Dodati rastopljenu, ohlađenu, čokoladu i sjediniti.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u krem. Na kraju
dodati kapi tinkture mente.
3. Uzeti oblu posudu (širine-17 cm i dubine-9 cm) i celu je obložiti providnom folijom.
4. Sipati čokoladni krem, poravnati, prekriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da se zamrzne.
5. Beli krem: U šerpicu staviti
mleko, dodati šećer i izlomljenu belu čokoladu. Mešati žicom da se
sastojci sjedine. Kada se dobije kremasta smesa skloniti sa vatre i
ohladiti. U dublju posudu umutiti slatku pavlaku. Dodati smesu sa belom
čokoladom i sjediniti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja i
dodati u krem, kao i kapi tinkture mente. Na kraju ubaciti, krupno,
izrendanu crnu čokoladu. Promešati kašikom.
6. Uzeti oblu posudu (širine-23 cm i
dubine-14 cm) i celu je obložiti providnom folijom. Čokoladni rolat
iseći na parčiće, širine 1 cm i poređati, kružno u posudu (dva reda rolatića, jedan iznad drugog).
7. Izvaditi iz zamrzivača čokoladni krem i prevrnuti ga na radni sto. Skloniti foliju.
8. U sud sa rolatima sipati beli fil (odvojiti pet kašika belog fila na stranu, pre sipanja u posudu).
9. Na sredinu belog fila staviti čokoladni, zamrznuti, fil, oblom stranom na dole. Pritisnuti malo rukom.
10. Premazati odvojenim belim filom.
11. Preko fila poređati krugove
isečenog rolata. Tortu prekriti providnom folijom i ostaviti jedan sat u
zamrzivač. Zatim je izvaditi, skloniti foliju, staviti na plato za
posluženje i prevrnuti tortu. Skloniti ostatak folije, iseći tortu i
poslužiti. Dalje je čuvati u frižideru.
Коментари
Постави коментар