Piletina sa kikirikijem
Potrebno je:
- 500 g fileta belog pilećeg mesa
- 200 g neslanog, prženog kikirikija
- 2 jajeta
- prezle
- brašno
- suvi biljni začin
- biber
- 50 g margarina
- ulje
Priprema
1. Preko mesa staviti plastičnu kesu i malo ga istanjiti tučkom za meso. Svako parče mesa pobiberiti i posuti vegetom.
2. 100 g kikirikija samleti, a 100 g
sitno iseckati, pa sve pomešati sa prezlama. Staviti vegetu, po ukusu. U
jedan dublji tanjir umutiti viljuškom 2 jaja, a u drugi staviti brašno.
3. Staviti ulje da se greje. Svako
parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i najzad u mešavinu
prezli i kikirikija. Staviti da se prži, dok ne poprimi lepu rumenu
boju. Poslužiti toplo, uz prilog po želji.
Коментари
Постави коментар