Piletina sa kikirikijem
Potrebno je:
- 500 g fileta belog pilećeg mesa
 - 200 g neslanog, prženog kikirikija
 - 2 jajeta
 - prezle
 - brašno
 - suvi biljni začin
 - biber
 - 50 g margarina
 - ulje
 
Priprema
      1. Preko mesa staviti plastičnu kesu i malo ga istanjiti tučkom za meso. Svako parče mesa pobiberiti i posuti vegetom.
     
    
      2. 100 g kikirikija samleti, a 100 g
 sitno iseckati, pa sve pomešati sa prezlama. Staviti vegetu, po ukusu. U
 jedan dublji tanjir umutiti viljuškom 2 jaja, a u drugi staviti brašno.
     
    
      3. Staviti ulje da se greje. Svako 
parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i najzad u mešavinu 
prezli i kikirikija. Staviti da se prži, dok ne poprimi lepu rumenu 
boju. Poslužiti toplo, uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар