Bundeva sa medom
Potrebno je:
- 2 kriške bundeve
 - žuti šećer
 - med
 - cimet
 
Priprema
      1. Bundevu (očišćenu od semena) 
iseći na parčiće, po želji. Ne ljuštiti koru, samo je oprati. Isečene 
parčiće poređati u pleh, posuti sa šećerom (po želji)  i staviti da se 
peče, na 200 stepeni. Čim uhvati rumenu koricu, prekriti folijom, 
smanjiti temperaturu na 190 stepeni i peći još oko 40 minuta. Izvaditi 
pleh, skloniti pažljivo foliju, da se ne izgorite i preko svakog parčeta
 staviti po jednu kašičicu meda, pa posuti malo cimeta. Vratiti u 
isključenu rernu, na pet minuta, izvaditi, ohladiti (ako možete da 
sačekate da se ohladi, pošto ja to nisam izdržala) i poslužite.
     
    



Коментари
Постави коментар