Neskvik torta
Kora:
- 300 g pti-ber keksa, sa maslacem
- 100 g mlevenih lešnika
- 3 kašike šećera u prahu
- 4 kašike neskvika (u prahu)
- 150 g rastopljenog putera
- sok od pomorandže
Fil:
- 700 g sitnog sira (neslanog)
- 450 g Ella krem sira
- 300 g šećera u prahu
- 5 kašika neskvika
- 300 g višanja
- 2 kesice želatina
Glazura:
- 250 g Menaž čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema
1. U dublju posudu staviti mleveni
keks, pa dodati mlevene lešnike, šećer u prahu, neskvik i rastopljeni
puter. Dobro promešati, pa sa sokom od pomorandže zamesiti, da se dobije
smesa, od koje može da se oblikuje korica.
2. Uzeti kalup sa obručem, vel.26cm, pa stranice obložiti samolepljivom folijom.
3. Fil: U vanglicu staviti sitan sir, neskvik i šećer u prahu, pa mikserom umutiti. Dodati krem sir i sjediniti.
Želatin pripremiti prema uputstvu, sa pakovanja, a višnje dobro ocediti.
4. U umućeni fil dodati pripremljeni želatin i sjediniti mikserom. Na kraju ubaciti višnje, pa kašikom sjediniti.
5. U kalupu formirati koricu, pa preko sipati umućeni fil. Poravnati i ostaviti u frižider, dok se sprema glazura.
6. Glazura: Čokoladu iseckati na
kockice i staviti je u, dublju, šerpicu. U drugu šerpicu sipati slatku
pavlaku i staviti je na vatru da se greje, do tačke ključanja (ne sme da
provri!). Vrelu pavlaku sipati preko izlomljene čokolade, pa žicom za
mućenje dobro umutiti, dok se čokolada ne rastopi.
7. Glazuru sipati preko napravljene torte i ostaviti tortu u frižider, preko noći.
Narednog dana izvaditi kalup iz frižidera, skinuti obruč, skloniti foliju i tortu staviti na plato za služenje.
8. Isečite veće parče i uživajte u njegovom ukusu.
Коментари
Постави коментар