Omlet sa špagetama
Potrebno je:
- 100 g špageta
- 1 manji praziluk
- 100 g sitno iseckane stišnjene šunke
- 70 ml ulja
- 5 kašika pasiranog paradajza
- 4 jajeta
- 100 g krupno izrendanog kačkavalja
- 3 kašike hladne vode
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
1. Ulje staviti u dublji teflonski tiganj (najbolje u vok), zagrejati ga, pa dodati iseckanu šunku.
2. Kada se šunka proprži dodati, sitno, iseckani praziluk. Promešati i nastaviti sa prženjem, na tihoj vatri.
3. Dok se luk prži, špagete skuvati
u, poseljenoj, vodi sa dodatkom jedne kašike ulja. Skuvane špagete
ocediti. Kada se luk propržio špagete staviti (ravnomerno ih
rasporediti), preko pržene mešavine šunke i praziluka.
4. Jaja se mikserom dobro umute, sa
dodatkom 3 kašike hladne vode. Zatim dodati paradajz i sjediniti.
Umućenu smesu preliti preko špageta. Posuti suvim biljnim začinom i
biberom, po ukusu.
5. Najzad staviti, krupno, narendani kačkavalj.
6. Poklopiti (u nedostatku velikog
poklopca, poslužiće i veća tepsija) i na tihoj temperaturi, (na mom
šporetu od 1-3 to je na 1,5) pržiti 12 minuta. Skloniti sa šporeta, iseći i poslužiti.
Коментари
Постави коментар