Pileći rolat sa slaninom, pečenicom, kačkavaljem...
Za pileći rolat:
- 600 g mlevenog, pilećeg belog, mesa
 - 1 kašičica iseckanog peršuna
 - 1/2 kašičice celerovog lišća (suvog)
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 1/2 kašičice origana
 - 1 kašičica karija
 - 1 jaje
 - 40 g mlevenog kikirikija
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice začina za piletinu
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 2 kašike prezli
 - 1/2 manje glavice crnog luka
 - 3 veća čena belog luka
 
Fil:
- 100 g tanko isečene, mesnate, slanine
 - 100 g pečenice
 - 100 g suvog vrata
 - 5 manja kisela krastavčića
 - 1 manja šargarepa
 - 100 g tanko isečenog kačkavalja
 - 5 trouglića sira za mazanje (Zdenka)
 
...i još:
- 180 g kisele pavlake
 - senf
 
Priprema
      1. Pileći rolat: Mleveno, pileće, 
meso staviti u dublju posudu. Dodati iseckani peršun, celer, đumbir, 
origano, kari, jaje, mleveni kikiriki, biber, začin za piletinu, alevu 
papriku, prezle i, sitno iseckani, crni i beli luk. Dobro zamesiti smesu
 i ostaviti u frižider, oko pola sata.
Uzeti dublji kalup (da ne bi, prilikom pečenja, curilo u rernu) i 
obložiti ga pek papirom. Ja sam koristila kalup, vel. 30x12x10cm. 
Izvaditi meso iz frižidera, staviti u kalup i formirati koru. Od mesa 
formirati dno rolata i pokriti, sve četiri, ivice kalupa, ali ostaviti 
1cm, od vrha da bude prazno. Po dnu mesa i na stranice poređati, tanko 
isečenu, slaninu.
     
    
      2. Slaninu premazati senfom, poređati, tanko isečenu, pečenicu i premazati je polovinom kisele pavlake.
     
    
      3. Kisele krastavčiće i šargarepu 
iseckati sitno. 
Preko kisele pavlake staviti polovinu krastavčića i šargarepe, poređati 
(uzdužno) pet trouglova Zdenka sira, između sira staviti po parče suvog 
vrata i sve premazati senfom.
     
    
      4. Preko senfa premazati ostatak kisele pavlake i rasporediti drugu polovinu kiselih krastavčića i šargarepe.
     
    
      5. Preko poređati suvi vrat i
     
    završiti sa kačkavaljem (tanko isečenim kačkavaljem prekriti celu površinu).
6. Pileći rolat staviti da se peče, u
 prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Mesni rolat peći jedan sat i
 15 minuta. Kada kačkavalj dobije lepu, rumenu boju prekriti ga sa alu 
folijom, da ne izgori. 
Pečeni, mesni, rolat izvaditi i ostaviti da se prohladi.
     
    
7. Prohlađeni rolat, od mesa, 
prevrnuti na odgovarajuću posudu i skloniti pek papir. zatim ga, ponovo,
 prevrnuti, da kačkavalj bude na površini. Mesni rolat iseći na šnitove,
 širine 2cm, i poslužiti, uz salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар