Piletina sa ajvarom
Potrebno je:
- 3 pileća karabataka
 - suvi biljni začin
 - biber
 - aleva paprika
 
Za preliv:
- 200 g ljutog ajvara (ko ne voli ljuto,
 - neka koristi sladak ajvar)
 - 50 ml vode
 - 30 ml ulja
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 
I još:
- 300 g šampinjona
 
Priprema
      1. Začiniti pileće meso, sa navedenim sastojcima (slobodno dodajte i začine po želji).
     
    
      2. Meso poređati u pleh. Ajvar 
sipati u dublju posudu, pa dodati vodu i bosiljak i sjediniti. 
Šampinjone preseći samo na pola, ili ako su veći na četvrtine.
     
    
      3. Isečene šampinjone posuti sa 
suvim biljnim začinom, promešati, pa ih poređati oko mesa. Zatim sve 
preliti mešavinom ajvara i vode. Na kraju, preko pripremljenog jela 
politi ulje.
     
    
      4. Pleh prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu, da se peče, na 200 stepeni - 50 minuta. 
     
    
      5. Izvaditi pleh, skloniti foliju i 
vratiti jelo, u rernu, da porumeni. Poslužiti sa barenim pirinčom, pire 
krompirom,...i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар