Piletina sa ajvarom
Potrebno je:
- 3 pileća karabataka
- suvi biljni začin
- biber
- aleva paprika
Za preliv:
- 200 g ljutog ajvara (ko ne voli ljuto,
- neka koristi sladak ajvar)
- 50 ml vode
- 30 ml ulja
- 1 kašičica suvog bosiljka
I još:
- 300 g šampinjona
Priprema
1. Začiniti pileće meso, sa navedenim sastojcima (slobodno dodajte i začine po želji).
2. Meso poređati u pleh. Ajvar
sipati u dublju posudu, pa dodati vodu i bosiljak i sjediniti.
Šampinjone preseći samo na pola, ili ako su veći na četvrtine.
3. Isečene šampinjone posuti sa
suvim biljnim začinom, promešati, pa ih poređati oko mesa. Zatim sve
preliti mešavinom ajvara i vode. Na kraju, preko pripremljenog jela
politi ulje.
4. Pleh prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu, da se peče, na 200 stepeni - 50 minuta.
5. Izvaditi pleh, skloniti foliju i
vratiti jelo, u rernu, da porumeni. Poslužiti sa barenim pirinčom, pire
krompirom,...i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар