Piletina sa pomorandžom
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica karija
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- ulje
...i još:
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže
- 50 ml vrele vode
- 1 kašika kari sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 veća, sočna, pomorandža
- so
Priprema
1. Pileće meso iseckati na kockice i
staviti ga u dublju posudu. Posuti ga brašnom i dobro promešati. Zatim
preliti soja sosom, staviti senf, kari i biber. Promešati, da svako
parče bude obavijeno začinima.
2. U odgovarajućoj posudi (ja sam
spremala u voku) sipati ulje, ubaciti beli luk (očišćen i rasečen na
pola) i staviti da se ulje zagreje. Na zagrejano ulje staviti,
pripremljeno, pileće meso, promešati i, na srednjoj temperaturi,
dinstati. Povremeno promešati (ne treba da vas brine ako se začini,
malo, uhvate na dno posude).
3. Posle 15-ak minuta prženja,
sipati sveže isceđeni sok od pomorandže, pavlaku za kuvanje, kari sos,
senf i vodu. Poklopiti i, na sasvim tihoj vatri, krčkati pet minuta. Za
to vreme, drvenom kašikom (varjačom) sastrugati sve začine, koji su se
uhvatili na dno posude, prilikom dinstanja mesa. Probati i posoliti po
ukusu. Ako je potrebno dodati još, malo, vode.
4. Pomorandžu oljuštiti, odvojiti na
kriške i, svaku krišku, iseći na 3-4 dela. Ubaciti isečenu pomorandžu u
piletinu, blago promešati, poklopiti i ostavit, na vatri, jedan minut.
5. Poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар