Podvarak sa dimljenim pilećim mesom
Potrebno je:
- 1kg iseckanog, kiselog, kupusa
- 2 veće šargarepe
- 2 srednje glavice crnog luka
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 300 g dimljene, mesnate, slanine
- 3 lista lorbera
- 1 kašika aleve paprike
- 6 pilećih, dimljenih, bataka
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Šargarepu i crni luk iseckati na
kockice i staviti na, zagrejano, ulje, da se dinsta. Slaninu iseći na
kockice i staviti da se i, ona, prži. Kupus dobro iscediti (ako je dosta
kiseo isprati ga u hladnoj vodi) i, kada luk i šargarepa malo omekšaju,
a slanina pusti svoju aromu, ubaciti kupus.
2. Dodati biber i lovorov list.
Kupus pržiti na tihoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok ne omekša.
Po potrebi dolivati po malo, vrele, vode.
3. Kada je kupus omekšao, posuti ga
sa alevom paprikom i promešati. Suvi biljni začin dodati po ukusu. Po
površini podvarka poređati dimljene, pileće, batake i pritisnuti ih, da
do polovine upadnu u kupus.
4. Podvarak staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, da se zapeče, na 190 stepeni.
Коментари
Постави коментар