Podvarak sa dimljenim pilećim mesom
Potrebno je:
- 1kg iseckanog, kiselog, kupusa
 - 2 veće šargarepe
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 300 g dimljene, mesnate, slanine
 - 3 lista lorbera
 - 1 kašika aleve paprike
 - 6 pilećih, dimljenih, bataka
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema
      1. Šargarepu i crni luk iseckati na 
kockice i staviti na, zagrejano, ulje, da se dinsta. Slaninu iseći na 
kockice i staviti da se i, ona, prži. Kupus dobro iscediti (ako je dosta
 kiseo isprati ga u hladnoj vodi) i, kada luk i šargarepa malo omekšaju,
 a slanina pusti svoju aromu, ubaciti kupus.
     
    
      2. Dodati biber i lovorov list. 
Kupus pržiti na tihoj temperaturi, uz povremeno mešanje, dok ne omekša. 
Po potrebi dolivati po malo, vrele, vode.
     
    
      3. Kada je kupus omekšao, posuti ga 
sa alevom paprikom i promešati. Suvi biljni začin dodati po ukusu. Po 
površini podvarka poređati dimljene, pileće, batake i pritisnuti ih, da 
do polovine upadnu u kupus. 
     
    
      4. Podvarak staviti u, prethodno zagrejanu, rernu, da se zapeče, na 190 stepeni. 
     
    



Коментари
Постави коментар