Eurokrem torta
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih, tamnih, kora za tortu
 
Fil I:
- 700 g eurokrema
 - 700 g kisele pavlake
 - 100 g čokolade
 
Fil 2:
- 1/2 kg čokoladnog šlag krema
 - 400 ml kisele vode
 
... i još:
- 400 ml čokoladnog mleka
 
Priprema:
      1. Fil I: Kiselu pavlaku staviti u 
dublju posudu i razbiti je žicom za mućenje. Dodati omekšali eurokrem i 
čokoladu, rastopljenu na pari (i prohlađenu), pa, žicom za mućenje, 
dobro sjediniti krem. Od umućenog krema odvojiti šest, punih, kašika, za
 ukrašavanje torte.
     
    
      2. Fil II: U dublju posudu staviti šlag krem i uz, postepeno, dodavanje kisele vode, dobro, umutiti.
     
    
      3. Na plato za tortu staviti prvu 
koru i natopiti je čokoladnim mlekom. Preko kore rasporediti trećinu 
fila sa šlagom, pa preko rasporediti trećinu fila sa eurokremom. 
Preklopiti drugom korom. I drugu koru natopiti čokoladnim mlekom, pa 
ponoviti postupak sa filovima (fil sa šlagom - fil sa eurokremom). Na 
kraju staviti treću koru (drugu i treću koru, kada se stave, malo 
pritisnuti da se zalepe za fil), pa i nju natopiti čokoladnim mlekom i 
rasporediti fil sa šlagom, pa fil sa eurokremom. Celu tortu premazati, 
ostatkom, fila sa šlagom. 
Tortu ukrasiti odvojenim filom sa eurokremom.
     
    
      4. Tortu ostaviti u frižider, da prenoći, pa je sutradan poslužiti.
     
    
     Tortu sam videla na internetu (Kristina Recepti) i morala sam da
 je napravim, sa nekim mojim, malim, izmenama. Toliko je kremasta da se 
kore i ne osećaju, kao da jedete sladoled. Jednom rečju - fantastična 
torta!!
    



Коментари
Постави коментар