Eurokrem torta
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih, tamnih, kora za tortu
Fil I:
- 700 g eurokrema
- 700 g kisele pavlake
- 100 g čokolade
Fil 2:
- 1/2 kg čokoladnog šlag krema
- 400 ml kisele vode
... i još:
- 400 ml čokoladnog mleka
Priprema:
1. Fil I: Kiselu pavlaku staviti u
dublju posudu i razbiti je žicom za mućenje. Dodati omekšali eurokrem i
čokoladu, rastopljenu na pari (i prohlađenu), pa, žicom za mućenje,
dobro sjediniti krem. Od umućenog krema odvojiti šest, punih, kašika, za
ukrašavanje torte.
2. Fil II: U dublju posudu staviti šlag krem i uz, postepeno, dodavanje kisele vode, dobro, umutiti.
3. Na plato za tortu staviti prvu
koru i natopiti je čokoladnim mlekom. Preko kore rasporediti trećinu
fila sa šlagom, pa preko rasporediti trećinu fila sa eurokremom.
Preklopiti drugom korom. I drugu koru natopiti čokoladnim mlekom, pa
ponoviti postupak sa filovima (fil sa šlagom - fil sa eurokremom). Na
kraju staviti treću koru (drugu i treću koru, kada se stave, malo
pritisnuti da se zalepe za fil), pa i nju natopiti čokoladnim mlekom i
rasporediti fil sa šlagom, pa fil sa eurokremom. Celu tortu premazati,
ostatkom, fila sa šlagom.
Tortu ukrasiti odvojenim filom sa eurokremom.
4. Tortu ostaviti u frižider, da prenoći, pa je sutradan poslužiti.
Tortu sam videla na internetu (Kristina Recepti) i morala sam da
je napravim, sa nekim mojim, malim, izmenama. Toliko je kremasta da se
kore i ne osećaju, kao da jedete sladoled. Jednom rečju - fantastična
torta!!
Коментари
Постави коментар