Pohovane svinjske šnicle sa mlevenim orasima
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- senf
- suvi biljni začin
- biber
Smesa za pohovanje:
- 150 g brašna
- 150 g prezli
- 2 kašičice karija
- 80 g mlevenih oraha
- 3 jajeta
- 1/2 kašičie soli
Za prženje:
- mast ili ulje
Priprema :
1. Meso iseći na tanke šnicle, pa
ih, dodatno, tučkom za meso još malo istanjiti. Svako parče mesa posuti
suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, pa ih premazati (sa obe
strane) senfom. Začinjeno meso ostaviti u frižider, da odstoji jedan
sat.
2. Smesa za pohovanje: U jednoj,
dubljoj, posudi razbiti jaja, posoliti ih i umutiti. U drugoj posudi
staviti brašno, dodati kari i dobro sjediniti. U trećoj posudi staviti
prezle i mlevene orahe, pa ih, kašikom, dobro sjediniti.
3. Izvaditi meso iz frižidera. Svako
parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim ga provući kroz umućena jaja
i, na kraju, uvaljati u mešavinu prezli i mlevenih oraha.
4. U dubljem tiganju staviti masnoću
i staviti na šporet da se otopi i zagreje. U zagrejanu masnoću
stavljati parčiće pripremljenog mesa i pržiti na srednjoj temperaturi.
5. Isprženo meso vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Ispohovano meso poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар