Pohovane svinjske šnicle sa mlevenim orasima
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - senf
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Smesa za pohovanje:
- 150 g brašna
 - 150 g prezli
 - 2 kašičice karija
 - 80 g mlevenih oraha
 - 3 jajeta
 - 1/2 kašičie soli
 
Za prženje:
- mast ili ulje
 
Priprema :
      1. Meso iseći na tanke šnicle, pa 
ih, dodatno, tučkom za meso još malo istanjiti. Svako parče mesa posuti 
suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, pa ih premazati (sa obe 
strane) senfom. Začinjeno meso ostaviti u frižider, da odstoji jedan 
sat.
     
    
      2. Smesa za pohovanje: U jednoj, 
dubljoj, posudi razbiti jaja, posoliti ih i umutiti. U drugoj posudi 
staviti brašno, dodati kari i dobro sjediniti. U trećoj posudi staviti 
prezle i mlevene orahe, pa ih, kašikom, dobro sjediniti.
     
    
      3. Izvaditi meso iz frižidera. Svako
 parče mesa prvo uvaljati u brašno, zatim ga provući kroz umućena jaja 
i, na kraju, uvaljati u mešavinu prezli i mlevenih oraha. 
     
    
      4. U dubljem tiganju staviti masnoću
 i staviti na šporet da se otopi i zagreje. U zagrejanu masnoću 
stavljati parčiće pripremljenog mesa i pržiti na srednjoj temperaturi. 
     
    
      5. Isprženo meso vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Ispohovano meso poslužiti sa prilogom po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар