Anđelina torta
Korica:
- 200 g mlevene plazme
- 100 g rastopljenog maslaca (margarina)
- 100 ml čokoladnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
Fil:
- 1/2 kg krem sira
- 200 g šlag krema
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina, u prahu
- 1 limun
- 1/2 pomorandže
- 1 kivi
- 100 g jagoda
- 100 g ananasa (iz konzerve)
... i još:
- jagode
- pomorandža
- kivi
- ananas
- 1 kesica preliva za torte
Priprema:
1. Korica: U vanglicu staviti
mlevenu plazmu, dodati šećer u prahu, rastopljeni maslac (margarin) i
čokoladno mleko. Rukom, dobro, sjediniti smesu, da postane kompaktna, da
može lepo da se formira korica.
2. Uzeti kalup sa obručem, vel.
24cm. Dno kalupa premazati uljem a stranice obložiti providnom folijom.
U kalup izručiti pripremljeni keks i, rukom, formirati koricu. Jagode
preseći na pola i, sečenom stranom, poređati uz stranice kalupa (meni je
trebalo deset, većih, jagoda).
3. Fil: U vanglicu sipati šlag krem i, čvrsto, umutiti, uz dodavanje šećera u prahu. Dodati krem
sir, sjediniti i, na kraju, dodati sok i izrendanu koricu, od malog
limuna (ako nemate organski limun, ovaj kupovni držite u vodi, sa sodom
bikarbonom, najmanje pola sata. Isprati ga, pa ga upotrebiti). Želatin
pripremiti prema uputstvu sa pakovanja, dodati ga u fil i, dobro,
umutiti.
4. 1/2 pomorandže, 1 kivi, 100 g
jagoda i 100 gr ananasa, prethodno dobro isceđenog, sitno iseckati (ako
želite možete da dodate i više voća).
5. Iseckano voće dodati u fil i,
kašikom, sjediniti. Pripremljeni fil sipati preko korice i ravnomerno ga
rasporediti. Ostaviti u frižider pola sata, da se fil, malo, stegne, da
može preko da se poređa voće, za dekoraciju.
6. Kada se fil malo stegao izvaditi
kalup iz frižidera i, po želji, poređati voće. Preliv za tortu
pripremiti prema uputstvu sa pakovanja, ali umesto vode koristiti sok od
ananasa (koji je ostao kada smo ocedili ananas, iz konzerve). Četkicom,
dobro, premazati voće i ostaviti tortu u frižider, preko noći.
7. Narednog dana izvaditi kalup iz frižidera, skloniti obruč, kao i providnu foliju i tortu staviti na plato.
8. Uživajte u ukusu, ove, fantastično, kremasto - voćne torte.
Коментари
Постави коментар