Hleb sa povrćem
Potrebno je:
- 6 parčića hleba
- 1 crvena, veća, paprika
- 1 zelena,veća, paprika
- 100 g dimljene šunke
- 100 g kačkavalja (Gauda)
- majoran
- biber
- tucana, ljuta, paprika
- himalajska so
- 100 g maslaca
- 2 jajeta (veća)
Priprema:
1. Ideju za ovaj recept sam videla
na internetu, ali ja sam koristila sastojke koje moja deca vole.
Na hlebu iseći sredinu (koja kasnije služi kao poklopac), 0,5cm od korice. Paprke iseckati na kockice, a kačkavalj, krupno, narendati. Dimljenu šunku, takođe iseći na kockice.
Na hlebu iseći sredinu (koja kasnije služi kao poklopac), 0,5cm od korice. Paprke iseckati na kockice, a kačkavalj, krupno, narendati. Dimljenu šunku, takođe iseći na kockice.
2. U teflonski tiganj (ja sam
koristila vok) staviti maslac da se rastopi (staviti pola količine
maslaca, pošto ne mogu da stanu, više, od tri parčeta hleba). Na
rastopljeni maslac staviti pola količine, iseckanih, paprika i, malo, ih
propržiti. Posuti mlevenim biberom, solju i majoranom (količina začina
po ukusu), Posle dva minuta dodati pola količine iseckane, dimljene,
šunke. Propžiti jedan minut (sve raditi na srednjoj temperaturi).
3. Proprženu mešavinu povrća i šunke
podeliti na tri dela. Preko svakog dela staviti koricu hleba (tako da mešavina povrća i šunke bude unutar hleba). Posuti
ljutom, tucanom, paprikom, po ukusu (ko ne voli ljuto, ovaj sastojak ne
mora da koristi)
Jaja umutiti viljuškom, pa kašičicom, pola smese, preliti preko povrća.
4. Preko poređati, pola, količine kačkavalja i poklopiti, isečenom, sredinom hleba. Hleb, malo, pritisnuti.
5. Pržiti, oko, 2-3 minuta, na srednjoj temperaturi. Špatulom preokrenuti parčiće hleba, da se i donja strana zarumeni.
Ovaj, izvanredan, doručak poslužiti uz čašu, hladnog, jogurta.
Hleb sa povrcem je hrana prijatna za oci i usta, super je hleb na ovaj nacin pripreme.Dobra ideja za dorucak ili vecericu.Pozdrav Verice, odlicna si domacica i prava kulinarka!
ОдговориИзбришиHvala ti, draga!I tvoji recepti su, jako,dobri. Puno te pozdravljam!!
ОдговориИзбриши