Punjena pohovana paprika
Potrebno je:
- 8 većih, pečenih, paprika
 - 200 g suhomesnatog (po izboru)
 - 200 g kačkavalja
 - so
 
Smesa za pohovanje:
- 2 jajeta
 - brašno
 - prezle
 
Ostalo:
- ulje
 
Priprema:
      1. Pečene paprike očistiti i, 
pažljivo, skloniti dršku i semenke. Posoliti ih, po ukusu, i staviti u 
četku, oko jedan sat, da se ocede (ja sam koristila, poslednje pakovanje, paprika iz 
zamrzivača, pa mi je trebalo više vremena da se ocede).
     
    
      2. Suhomesnato (ja sam koristila 
stišnjenu šunku) tanko iseći, kao i kačkavalj. 
U oceđene paprike staviti, prvo, parče kačkavalja, pa parče 
suhomesnatog. Uraditi to pažljivo, da vam se paprike što manje pocepaju.
     
    
      3. Smesu za pohovanje rasporediti u tri tanjira. U jedan tanjir razbiti jaja, u drugi staviti brašno, a u treći prezle.
Spremljene paprike prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i, na kraju, u prezle. 
     
    
      4. U tiganj sipati ulje, oko 1cm 
visine, i staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje stavljati paprike i
 pržiti ih, na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana paprika porumeni,
 okrenuti ih, da se i druga strana isprži.
     
    
      5. Pržene paprike vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
Poslužiti ih uz sveži paradajz, kao salatu.
     
    



Коментари
Постави коментар