Pileća bajadera
Potrebno je:
- 1,5 kg belog pilećeg mesa
- 300 g suvog vrata
- 300 g dimljene slanine
- 300 g kačkavalja
- senf
- beli luk u prahu
- so
- 4 jajeta
- 2 kisele pavlake
Priprema:
1. Belo meso iseći na tanke šnicle.
Tanko iseći i slaninu i suvi vrat. U dobro podmazan pleh poređati jedan
red pilećih šnicli. Posoliti vrlo malo (vodeći računa koliko su slani
suvi vrat i slanina). Premazati meso senfom i posuti ga belim lukom.
Preko narendati kačkavalj. Preko kačkavalja staviti suvi vrat, pa i
njega premazati senfom. Preko senfa narendati kačkavalj. Sad staviti red
slanine i ponoviti postupak sa senfom i kačkavaljem. Još jedanput
ponoviti stavljanje pilećih šnicli, suvog vrata i slanine. Posle drugog
reda stavljanja mesa, umutiti jaja i kiselu pavlaku pa preliti preko
jela. Staviti da se peče na 190 stepeni (ne pokrivati jelo folijom).
Peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju. Pečeno izvaditi, malo
prohladiti i iseći na kocke.
Коментари
Постави коментар