Pileća bajadera
Potrebno je:
- 1,5 kg belog pilećeg mesa
 - 300 g suvog vrata
 - 300 g dimljene slanine
 - 300 g kačkavalja
 - senf
 - beli luk u prahu
 - so
 - 4 jajeta
 - 2 kisele pavlake
 
Priprema:
1. Belo meso iseći na tanke šnicle. 
Tanko iseći i slaninu i suvi vrat. U dobro podmazan pleh poređati jedan 
red pilećih šnicli. Posoliti vrlo malo (vodeći računa koliko su slani 
suvi vrat i slanina). Premazati meso senfom i posuti ga belim lukom. 
Preko narendati kačkavalj. Preko kačkavalja staviti suvi vrat, pa i 
njega premazati senfom. Preko senfa narendati kačkavalj. Sad staviti red
 slanine i ponoviti postupak sa senfom i kačkavaljem. Još jedanput 
ponoviti stavljanje pilećih šnicli, suvog vrata i slanine. Posle drugog 
reda stavljanja mesa, umutiti jaja i kiselu pavlaku pa preliti preko 
jela. Staviti da se peče na 190 stepeni (ne pokrivati jelo folijom). 
Peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju. Pečeno izvaditi, malo 
prohladiti i iseći na kocke.
     
    



Коментари
Постави коментар