Voćni, kremasti, kolač
Korica:
- 300 g brašna
 - 150 g omekšalog maslaca
 - 100 g šećera u prahu
 - 1 jaje
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 1 kesica vanilin šećera sa ukusom ruma
 - 1 limun (izrendana korica)
 - 2 kašike kakaoa
 
Voće:
- 3 veće breskve
 - 3 veće nektarine
 - 5 šljiva
 - 150 g kupina
 - 2 kašičice cimeta
 - 2 kašike kokosovog brašna
 
Preliv:
- 1/2 l mleka
 - 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
 - 5 kašika šećera
 - 1 kašika ruma
 
Priprema:
      1. Korica: U vanglicu staviti 
omekšali maslac i šećer u prahu, pa viljuškom kremasto umutiti. Dodati 
jaje, vanil šećer, sa ukusom ruma, izrendanu koricu limuna i sjediniti. 
Brašno pomešati sa pecivom i kakaom, pa ubaciti u umućenu smesu sa 
puterom. Rukom umesiti testo. Umešeno testo formirati u oblik lopte, 
pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider, na jedan sat.
     
    
      2. Uzeti kalup sa obručem, vel. 24 
cm i obložiti ga pek papirom. Izvaditi testo iz frižidera, pa ga na 
pobrašnjenoj površini razviti u krug, malo veći od kalupa, u kome će se 
peći. Prebaciti testo u kalup i izvući ivice, visine 5 cm.
     
    
      3. Breskve oljuštiti i iseći na 
polumesece, nektarine ne treba ljuštiti, pa i njih iseći na polumesece, a
 šljive iseći na četvrtine. Rasporediti voće preko kore i zadnje staviti
 kupine.
     
    
      4. Voće posuti sa cimetom i kokosom.
     
    
      5. Preliv: Puding skuvati na 
uobičajeni način, prema uputstvu sa pakovanja, samo što se stavlja pet 
kašika šećera. Kada je puding skuvan, skloniti ga sa vatre, sipati rum, 
promešati i preliti preko voća.
     
    
      6. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Ja sam ga pekla 40 minuta, ali pošto je
 svaki šporet drugačiji, probati testo čačkalicom. Pečeni kolač izvaditi
 i ostaviti da se, potpuno, ohladi.
     
    
      7. Kada se kolač ohladio, skinuti obruč, staviti ga u frižider na jedan sat, pa poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар