Čokoladne kocke sa mileramom
Za koru:
- 3 jajeta
 - 100 g šećera
 - 5 kašika tople vode
 - 100 g iseckanih lešnika
 - 100 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Preliv za koricu:
- čokoladno mleko
 
Fil 1:
- 400 g milerama
 
Fil 2:
- 1/2 l mleka
 - 200 g šećera
 - 6 punih kašika griza sa ukusom čokolade
 - 80 g čokolade
 - 100 g mlevenih (pečenih) lešnika
 - 250 g maslaca
 
I još:
- 50 g čokolade
 
Priprema:
      1. Kora: Uzeti pleh, vel. 35x20 cm, i
 dno pleha obložiti pek papirom. Stranice premazati maslacem. Pek papir, 
takođe, premazati maslacem i preko sipati iseckane lešnike. Ravnomerno ih
 rasporediti.
     
    
      2. Odvojiti belanca od žumanaca. U 
dublju posudu staviti belanca i uz, postepeno, dodavanje šećera umutiti 
čvrst šne. Zatim dodati, jedno po jedno, žumance, kao i toplu vodu i 
umutiti, da smesa postane kremasta. Brašno sjediniti sa praškom za 
pecivo, sipati ga u umućenu smesu i, varjačom, dobro sjediniti.
     
    
      3. Umućeno testo sipati preko 
lešnika i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 
stepeni. Pečenu koru (probati čačkalicom da li je pečena) izvaditi iz 
rerne i ostaviti da se ohladi.
     
    
      4. Ohlađenu koru prevrnuti na radnu 
površinu, skloniti pek papir i, koru, ponovo vratiti u pleh, ali da 
strana sa lešnicima bude na površini. Koru poprskati sa čokoladnim 
mlekom, pa je premazati, ravnomerno, sa mileramom i ostaviti u frižider,
 dok se sprema drugi fil.
     
    
      5. Fil 2: Mleko sipati u dublju 
posudu, dodati šećer i, posudu, staviti na vatru. Pre nego što mleko 
provri sipati, postepeno, šest, punih, kašika griza, sa ukusom čokolade 
(ukoliko ne možete pronaći ovaj griz može da se koristi i običan griz), 
uz neprestano mešanje, žicom za mućenje. Kada masa počne da se steže 
ubaciti, iseckanu, čokoladu i mešati da se čokolada rastopi. Da vas ne 
buni, fil i kada bude gotov, ostaće malo ređi. Gotov fil skloniti sa 
vatre, dodati iseckan maslac i mešati, žicom, dok se maslac ne rastopi. Na
 kraju dodati mlevene, prethodno pečene, lešnike i sve dobro sjediniti. 
Ostaviti fil da se, potpuno, ohladi.
     
    
      6. Hladan fil naneti preko milerama i
 ravnomerno ga rasporediti. Preko fila izrendati 50 g čokolade i kolač 
ostaviti, preko noći, u frižideru. Narednog dana ga iseći na kocke i 
poslužiti. Oduševiće vas osvežavajući ukus kolača, koji dolazi od 
milerama, koji je odličan spoj sa čokoladom.
     
    



Super post ;)
ОдговориИзбришиhttps://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/18/outfit-of-the-day/
Hvala!
ОдговориИзбриши