Krem čorba sa bundevom
Potrebno je:
- 400 g očišćene bundeve
- 200 g crnog luka
- 200 g krompira
- 1/2 kašičice korijandera u prahu
- 1/3 kašičice sveže mlevenog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice karija
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašika suvi biljni začin
- 1,3 l vode
Priprema:
1. Ovo je recept Jelene Pavlović (iz grupe Lepi Brka, Gastronomad)), samo što sam ja, sve, namirnice pretvorila u merne
jedinice.
Bundevu, očišćeni, krompir i crni luk iseći na kocke. Očišćeno povrće staviti u dublju posudu, dodati sve, navedene, začine, naliti sa vodom i staviti da se kuva. Čorbu kuvati poklopljenu, na tihoj vatri, dok povrće ne omekša.
Bundevu, očišćeni, krompir i crni luk iseći na kocke. Očišćeno povrće staviti u dublju posudu, dodati sve, navedene, začine, naliti sa vodom i staviti da se kuva. Čorbu kuvati poklopljenu, na tihoj vatri, dok povrće ne omekša.
2. Kada povrće u čorbi bude mekano, skloniti posudu sa vatre i, ručnim blenderom, izblendati.
3. Vratiti, ponovo, na vatru, pustiti da provri i, ako treba, doterati ukus sa začinima (kako vi volite). Poslužiti.
Коментари
Постави коментар