Jednostavni voćni kolač
Testo:
- 125 g omekšalog margarina
 - 100 g smeđeg šećera
 - 3 jajeta
 - 150 ml jogurta
 - 150 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kašičica vanil arome
 
Voće:
- 600 g miks voća
 - (pomorandže, mandarine i kivi)
 
Fil:
- 2 kesice šlag krema od vanile
 - 200 g krem sira
 - 40 g šećera u prahu
 
Priprema:
      1. Ovo je recept Natalije 
Milodanović, sa bloga Mystic Cakes. Još od kako ga je Nata objavila 
(mislim da je to bilo u leto), ja rešavam da ga napravim. Konačno sam ga
 i napravila i mogu vam reći da je FANTASTIČAN!!
U originalnom receptu od voća su korišćene nektarine (a mogu i breskve 
ili kajsije).
Ja sam koristila pomorandže, mandarine i kivi.
     
    
      2. Testo: U odgovarajuću, posudu 
staviti omekšali margarin, dodati smeđi šećer i penasto umutiti. Dodati 
jaja, jedno po jedno, aromu vanile i sjediniti sa umućenom smesom. 
Ubaciti jogurt i umutiti. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za 
pecivo. Dobro, mućenjem, sjediniti.
     
    
      3. Uzeti pleh, vel. 35x20cm (ja sam 
koristila pleh, vel. 30x20cm, pa mi je kora malo debla, ali to ništa 
nije umanjilo ukus kolača) i dobro ga podmazati uljem. Podmazani pleh 
posuti brašnom, pa blagim udaranjem ruku, brašno rasporediti po celom 
plehu. Ostatak brašna istresti.
     
    
      4. Voće očistiti i iseći na kocke 
(to uradite pre nego što umutite testo).
U pripremljeni pleh, ravnomerno, sipati umućeno testo. Preko testa 
rasporediti iseckano voće. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu 
rernu, na 180 stepeni.  
     
    
      5. Pečeni kolač izvaditi (probati čačkalicom da li je kolač pečen) i ostaviti da se ohladi.
     
    
      6. Fil: U dublju posudu staviti šlag
 krem i umutiti ga, prema uputstvu sa pakovanja (treba vam 300 ml 
hladnog mleka), uz postepeno dodavanje šećera u prahu. Ubaciti krem sir 
i, mikserom, sjediniti, da se dobije penasti krem.
     
    
      7. Krem, ravnomerno, rasporediti 
preko, ohlađenog, kolača. Po površini možete da narendate čokoladu ili 
viljuškom da napravite šare.
     
    
      8. Kolač ostaviti u frižider, da se 
krem dobro stegne (ako imate strpljenja najbolje je da prenoći u 
frižideru), pa ga zatim iseći na kocke, poslužiti i uživati u, 
fantastičnom, ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар