Paprikaš sa dimljenim, pilećim, mesom
Potrebno je:
- 1 kg otkošćeni dimljenih pilećih
 - bataka sa karabatakom
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 1 koren paškanata
 - 2 veće šargarepe
 - 2 srednja paradajza
 - 1/2 kg krompira
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 2 lovorova listića
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 3 kašičice brašna
 - 600 ml vode
 - 50 ml ulja
 
Priprema:
      1. Crni luk očistiti i sitno 
iseckati. Koren paškanata i šargarepe očistiti i iseckati na krugove. 
Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Krompir očistiti i iseći na 
krupnije parčiće.
     
    
      2. Ulje sipati u dublju, širu, 
posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso i pržiti 
(polupoklopljeno), oko pet minuta. Zatim dodati iseckani luk, paškanat, 
šargarepu, paradajz, krompir i dobro promešati. Posuti sa začinima (beli
 luk u prahu, lovorovi listići, mleveni biber, suvi biljni začin i aleva
 paprika), još jedanput, promešati i nastaviti sa dinstanjem, na tihoj 
temperaturi.
     
    
      3. Jelo krčkati 10-ak minuta. U malo
 hladne vode (od 600 ml) razmutiti brašno, pa dodati ostatak vode, koja 
treba da bude topla. Jelo preliti pripremljenom vodom. Promešati i, na 
tihoj temperaturi, kuvati, dok meso i povrće ne omekšaju.
     
    
      4. Kada paprikaš bude gotov, probati
 da li treba da se dosoli (meni nije trebalo više soli, zato što je meso
 bilo slano) i dodati, sitno, iseckani peršun. Promešati, poklopiti i 
skloniti sa vatre. Posle 10-ak minuta poslužiti paprikaš. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар