Paprikaš sa dimljenim, pilećim, mesom

Potrebno je:

  • 1 kg otkošćeni dimljenih pilećih
  • bataka sa karabatakom
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 koren paškanata
  • 2 veće šargarepe
  • 2 srednja paradajza
  • 1/2 kg krompira
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 lovorova listića
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 3 kašičice brašna
  • 600 ml vode
  • 50 ml ulja

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Koren paškanata i šargarepe očistiti i iseckati na krugove. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Krompir očistiti i iseći na krupnije parčiće.
2. Ulje sipati u dublju, širu, posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso i pržiti (polupoklopljeno), oko pet minuta. Zatim dodati iseckani luk, paškanat, šargarepu, paradajz, krompir i dobro promešati. Posuti sa začinima (beli luk u prahu, lovorovi listići, mleveni biber, suvi biljni začin i aleva paprika), još jedanput, promešati i nastaviti sa dinstanjem, na tihoj temperaturi.
3. Jelo krčkati 10-ak minuta. U malo hladne vode (od 600 ml) razmutiti brašno, pa dodati ostatak vode, koja treba da bude topla. Jelo preliti pripremljenom vodom. Promešati i, na tihoj temperaturi, kuvati, dok meso i povrće ne omekšaju.
4. Kada paprikaš bude gotov, probati da li treba da se dosoli (meni nije trebalo više soli, zato što je meso bilo slano) i dodati, sitno, iseckani peršun. Promešati, poklopiti i skloniti sa vatre. Posle 10-ak minuta poslužiti paprikaš. Prijatno!

Коментари

Популарни постови