Paprikaš sa dimljenim, pilećim, mesom
Potrebno je:
- 1 kg otkošćeni dimljenih pilećih
- bataka sa karabatakom
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 koren paškanata
- 2 veće šargarepe
- 2 srednja paradajza
- 1/2 kg krompira
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 lovorova listića
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice aleve paprike
- 3 kašičice brašna
- 600 ml vode
- 50 ml ulja
Priprema:
1. Crni luk očistiti i sitno
iseckati. Koren paškanata i šargarepe očistiti i iseckati na krugove.
Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Krompir očistiti i iseći na
krupnije parčiće.
2. Ulje sipati u dublju, širu,
posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso i pržiti
(polupoklopljeno), oko pet minuta. Zatim dodati iseckani luk, paškanat,
šargarepu, paradajz, krompir i dobro promešati. Posuti sa začinima (beli
luk u prahu, lovorovi listići, mleveni biber, suvi biljni začin i aleva
paprika), još jedanput, promešati i nastaviti sa dinstanjem, na tihoj
temperaturi.
3. Jelo krčkati 10-ak minuta. U malo
hladne vode (od 600 ml) razmutiti brašno, pa dodati ostatak vode, koja
treba da bude topla. Jelo preliti pripremljenom vodom. Promešati i, na
tihoj temperaturi, kuvati, dok meso i povrće ne omekšaju.
4. Kada paprikaš bude gotov, probati
da li treba da se dosoli (meni nije trebalo više soli, zato što je meso
bilo slano) i dodati, sitno, iseckani peršun. Promešati, poklopiti i
skloniti sa vatre. Posle 10-ak minuta poslužiti paprikaš. Prijatno!
Коментари
Постави коментар