Pileća supa - za pola sata gotova, a nije iz kesice

Potrebno je :

  • 1 veća šargarepe
  • 2 pileće kockice za supu
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 l vode
  • peršun
  • 1 kašika sitne, fide za supu

Priprema:

1. Na zagrejano ulje staviti krupno izrendanu šargarepu, da se prži. Šargarepu pržiti pet minuta, pa naliti vrelu vodu. Dok se čeka da voda provri pripremiti testo za knedlice. Kada voda provri ubaciti kockice za supu. Čim se kockice rastope, kašičicom, ubacivati knedlice, prema opisanom načinu.


Kukuruzne knedlice:

 Potrebno je:

  • 40 ml ulja
  • 1 jaje (veće)
  • 7 malih kašičica kukuruznog brašna
  • 1/3 kašičice praška za pecivo

Priprema:

1. Ovo je jako dobar recept za mlade domaćice, da naprave knedle za supu, bez staha da li će im uspeti. Uspeh je siguran.
2. Ulje i jaje staviti u neku dublju, užu posudu i viljuškom mutiti da masa postane penasta. Dodati kukuruzno brašno i pecivo, i viljuškom sjediniti. Ostaviti da odstoji pet minuta.
2. Kašičicom uzimati testo za knedle i stavljati u provrelu supu (supa treba blago da vri). Kada ste ih sve stavili, poklopiti posudu sa supom i posle pet minuta skloniti poklopac, preokrenuti knedle, dodati kašiku, sitne, fide, ponovo poklopiti i kuvati još 2-3 minuta. Kada knedle padnu na dno, znači da su kuvane.
3. Na kraju, u supu, ubaciti sitno iseckani peršun, ostaviti poklopljeno 10 minuta, pa poslužiti.

Коментари

Популарни постови