Pileća supa - za pola sata gotova, a nije iz kesice
Potrebno je :
- 1 veća šargarepe
- 2 pileće kockice za supu
- 2 kašike ulja
- 1,5 l vode
- peršun
- 1 kašika sitne, fide za supu
Priprema:
1. Na zagrejano ulje staviti krupno
izrendanu šargarepu, da se prži. Šargarepu pržiti pet minuta, pa naliti
vrelu vodu. Dok se čeka da voda provri pripremiti testo za knedlice. Kada voda provri ubaciti kockice za supu. Čim se kockice
rastope, kašičicom, ubacivati knedlice, prema opisanom načinu.
Kukuruzne knedlice:
3. Na kraju, u supu, ubaciti sitno iseckani peršun, ostaviti poklopljeno 10 minuta, pa poslužiti.
Kukuruzne knedlice:
Potrebno je:
- 40 ml ulja
- 1 jaje (veće)
- 7 malih kašičica kukuruznog brašna
- 1/3 kašičice praška za pecivo
Priprema:
1. Ovo je jako dobar recept za mlade domaćice, da naprave knedle za supu, bez staha da li će im uspeti. Uspeh je siguran.
2. Ulje i jaje staviti u neku
dublju, užu posudu i viljuškom mutiti da masa postane penasta. Dodati
kukuruzno brašno i pecivo, i viljuškom sjediniti. Ostaviti da odstoji
pet minuta.
2. Kašičicom uzimati testo za knedle
i stavljati u provrelu supu (supa treba blago da vri). Kada ste ih sve
stavili, poklopiti posudu sa supom i posle pet minuta skloniti poklopac,
preokrenuti knedle, dodati kašiku, sitne, fide, ponovo poklopiti i kuvati još 2-3 minuta. Kada
knedle padnu na dno, znači da su kuvane.
Коментари
Постави коментар