Sočan kolač sa suvim voćem
Testo:
- 400 g jabuka
 - 100 g smeđeg šećera
 - 120 g kukuruznog griza
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1/3 kašičice cimeta
 - 120 ml soka od pomorandže
 - 100 g brašna
 - 150 g sušenih brusnica
 - 100 g suvog grožđa
 
Sirup:
- 150 g smeđeg šećera
 - 200 ml vode
 
Priprema:
      1. Brusnice i suvo grožđe preliti sa toplom vodom i ostaviti na stranu. Jabuke krupno izrendati, sa korom.
     
    
      2. Uzeti pleh, vel. 30x20cm i celog 
ga obložiti pek papirom.
Izrendane jabuke staviti u dublju vanglicu. Dodati šećer, griz i 
mešavinu brašna, peciva i cimeta. Promešati. Sipati sok od pomorandže i 
dobro sjediniti sastojke.
     
    
      3. Zatim dodati, proceđene, brusnice
 i suvo grožđe. Promešati.
Napravljeno testo, kašikom, ravnomerno rasporediti u, pripremljeni, 
pleh. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni.
     
    
      4. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je pečen) izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
     
    
      5. Sirup: U, dublju, šerpicu staviti
 šećer i vodu, pa staviti da provri. Sirup kuvati, od momenta ključanja,
 pet minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
     
    
      6. Prohlađeni kolač prevrnuti na 
odgovarajuću tacnu i, pažljivo, skloniti pek papir. Kolač ponovo vratiti
 u pleh i iseći ga na kocke. 
     
    
      7. Topao kolač preliti prohlađenim 
sirupom, prekriti alu folijom i ostaviti da se ohladi, na sobnoj 
temperaturi. Zatim ga ostaviti (prekriven folijom) u frižider. 
Pre posluženja kolač bi trebalo, najmanje, 2-3 sata da odstoji u 
frižideru.
     
    



Коментари
Постави коментар