Paketić iznenađenja

Potrebno je:

  • 6 većih, otkošćenih, svinjskih krmenadli
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 5 srednja čena belog luka
  • 200 g kačkavalja (gauda)
  • 100 g suvog svinjskog vrata
  • 1 čaša (od 180g) kisele pavlake
  • 1/2 kašičice sveže, mlevenog bibera
  • 1 kašičica suvog biljnog začin
    300 g šampinjona
  • 50 g maslaca
  • suvi biljni začin

... i još:

  • aluminijumska folija

Priprema:

1. Svinjske krmenadle posuti suvim biljnim začinom, po ukusu. U tiganj staviti maslac i staviti ga na vatru, da se maslac rastopi. Na rastopljeni maslac staviti, začinjene, krmenadle i pržiti ih, na srednjoj temperaturi, dok, blago, ne porumene, sa obe strane. Ispržene krmenadle izvaditi i ostaviti na toplom (na šporetu).
2. U istu masnoću dodati, sitno iseckani crni i belu luk. Dinstati, poklopljeno, dok luk, malo, ne omekša. Ubaciti šampinjone, isečene na krupnije listiće. Posuti sa pola kašičice bibera i kašičicom suvog biljnog začina. Promešati i dinstati, polupokriveno. Kada pečurke počnu da otpuštaju vodu, drvenom varjačom sastrugati sve sastojke, koji su ostali na dnu tiganja, od prženja mesa. Kada ispari sva voda, skloniti tiganj, sa vatre.
3. Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Otkinuti duži deo alu folije i staviti je na ravnu podlogu. Na sredinu folije staviti isprženu krmenadlu.
4. Preko krmenadle staviti listić, isečenog, kačkavalja i parče, isečenog, suvog vrata.
5. Fil sa pečurkama podeliti na šest, jednakih, delova. Jedan deo fila sa pečurkama staviti preko svinjskog vrata.
6. Na vrh staviti, nepunu, kašiku kisele pavlake.
7. Pažljivo skupiti stranice folije i pri vrhu ih zatvoriti, uvrteti, da se dobije oblik paketića.
8. Paketiće poređati u, odgovarajuću, posudu i staviti u, zagrejanu, rernu, 20 minuta.
9. Posle datog vremena izvaditi paketiće iz rerne i poslužiti. Možete ih poslužiti direktno iz folije (paketić staviti na tacnu i otvoriti ga), ili, sadržaj paketića, prebaciti na tacnu.

Коментари

Популарни постови