Piletina sa karamelizovanim lukom
Potrebno je:
- 700 g belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
 - 2 kašike šećera
 - 70 g maslaca/margarina
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 2 kašičice vorčester sosa
 - 1 kašika soja sosa
 - 200 ml pileće supe (od kockice)
 - 3 kašičice gustina
 - 1/2 limuna (sok)
 - suvi biljni začin
 - biber
 - gustin
 - ulje
 
Priprema:
      1. Belo, pileće, meso iseći na 
kockice, srednje veličine. Meso začiniti mlevenim biberom i suvim 
biljnim začinom, po ukusu. Posuti ga gustinom i promešati, da svako 
parče bude obavijeno gustinom. 
U, odgovarajuću, posudu sipati ulje, zagrejati ga i staviti meso da se 
prži. Meso, kada porumeni, izvaditi u tanjir i držati na toplom (na 
šporetu).
     
    
      2.- 200 ml vode staviti na vatru i 
kada provri ubaciti kockicu, pileće, supe. Kada se kockica rastopi, 
skloniti na stranu.
Šećer staviti u dublju, širu posudu i, na tihoj vatri staviti da se 
karamelizuje (pazite, šećer ne sme da potamni, jer će gorčiti. Treba da 
dobije lepu, svetlo braon boju). U karamelizovani šećer ubaciti maslac i
 pola količine supe (drugu polovinu ohladiti). Mešati da se šećer 
rastopi. Zatim dodati luk, isečen na režnjeve. Luk dinstati 3-4 minuta. 
 
     
    
      3. Zatim dodati vorčester sos, soja 
sos i sok od pola limuna. Promešati. U ostatak, ohlađene, supe 
rastvoriti gustin i sipati u sos. Promešati i dodati biber i biozačin, 
po ukusu. Ubaciti prženu piletinu i krčkati da se sos zgusne (ako želite
 ređi sos doliti još malo vode).
     
    
      4. Poslužiti uz pirinač ili krompir pire. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар