Paprikaš sa dimljenim rebrima
Potrebno je:
- 1/2 kg mesnatih, dimljenih, svinjskih rebara
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 2 veće šargarepe
- 1/2 manjeg korena celera
- 3 cm korena đumbira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 3 veća češnja belog luka
- 100 g graška
- 100 g kukuruza šećerca
- 80 ml pasiranog paradajza
- 2 kašičice slatke tucane paprike
- 1 kašičica majorana
- 1/2 kašičice timijana
- 1 kašičica belog bibera
- suvi biljni začin
- 3 srednja krompira
- 80 ml ulja
- voda u kojo se kuvalo meso
Priprema:
1. Dimljena, svinjska, rebra staviti
u, odgovarajuću, posudu, preliti vodom da ogreznu, i staviti, na vatru,
da se skuvaju. Koren peršuna, paškanata, celera i đumbira iseckati na
kockice. Šargarepu iseći na polukrugove. Crni i beli luk, sitno,
iseckati. Krompir iseći na kockice.
2. Skuvana rebra izvaditi iz vode
(vodu sačuvati) i meso odvojiti od koske.
Ulje sipati u dublju posudu i staviti na vatru, da se zagreje. Na
zagrejano ulje staviti svo iseckano povrće, kao i grašak i kukuruz
šećerac. Promešati, poklopiti i, na tihoj temperaturi, dinstati 10-ak
minuta, uz povremeno mešanje.
3. Zatim naliti vodom, u kojoj se
meso kuvalo. Promešati, pa posuti slatkom tucanom paprikom, majoranom,
timijanom, belim biberom i suvi biljni začin (začin dodati po ukusu).
Sipati i pasirani paradajz i ubaciti, iskidano na manje komade, meso.
Dobro promešati, poklopiti i, na tihoj temperaturi, kuvati, dok povrće
ne omekša.
4. Nije potrebna zaprška, jer jelo od krompira dobije potrebnu gustinu. Poslužiti iz domaći hleb i salatu, po izboru. Prijatno!
Коментари
Постави коментар