Pileće meso sa kikirikijem
Potrebno je:
- 500 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - 100 g neslanog kikirikija
 - 3 kašike soja sosa
 - 1 kašičica meda
 - 1,5 kašičica ljutog kečapa
 - 1 kašičica vinskog sirćeta
 - 1 kašičica sveže izrendanog, đumbira
 - 2 kašičice gustina
 - 150 ml tople vode
 - ulje
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na kockice. 
Isečeno meso staviti u dublju posudu, posuti suvim biljnim začinom i 
biberom, po ukusu, pa promešati. Zatim preko mesa posuti gustin i, 
dobro, promešati, da svako parče mesa bude obavijeno gustinom. U 
dubljem, teflonskom, tiganju (ja sam spremala u voku) sipati ulje, 
zagrejati ga i staviti meso da se prži, na srednjoj temperaturi.
     
    
      2. Kikiriki staviti u secko i 
iseckati, ali da ostanu i krupniji komadići. U posebnu posudu sipati 
malo ulja, zagrejati ga i staviti, iseckani, kikiriki, da se proprži. 
     
    
      3. U odgovarajuću posudu staviti soju, med, kečap, sirće i đumbir, pa preliti sa toplom vodom. Mešati sve dok se med ne rastopi.
     
    
      4. Pri kraju prženja mesa sipati smesu sa medom, dodati kikiriki, promešati i, na tihoj vatri, krčkati 2-3 minuta, Poslužiti sa prilogom po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар