Pileće meso sa kikirikijem
Potrebno je:
- 500 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- 100 g neslanog kikirikija
- 3 kašike soja sosa
- 1 kašičica meda
- 1,5 kašičica ljutog kečapa
- 1 kašičica vinskog sirćeta
- 1 kašičica sveže izrendanog, đumbira
- 2 kašičice gustina
- 150 ml tople vode
- ulje
- suvi biljni začin
- biber
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kockice.
Isečeno meso staviti u dublju posudu, posuti suvim biljnim začinom i
biberom, po ukusu, pa promešati. Zatim preko mesa posuti gustin i,
dobro, promešati, da svako parče mesa bude obavijeno gustinom. U
dubljem, teflonskom, tiganju (ja sam spremala u voku) sipati ulje,
zagrejati ga i staviti meso da se prži, na srednjoj temperaturi.
2. Kikiriki staviti u secko i
iseckati, ali da ostanu i krupniji komadići. U posebnu posudu sipati
malo ulja, zagrejati ga i staviti, iseckani, kikiriki, da se proprži.
3. U odgovarajuću posudu staviti soju, med, kečap, sirće i đumbir, pa preliti sa toplom vodom. Mešati sve dok se med ne rastopi.
4. Pri kraju prženja mesa sipati smesu sa medom, dodati kikiriki, promešati i, na tihoj vatri, krčkati 2-3 minuta, Poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар