Piletina sa đumbirom
Potrebno je:
- 800 g pilećeg mesa
- (batak i karabatak, otkošćeni)
Marinada:
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda
- 2 kašike belog vina
- 2 kašike ulja
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 struka mladog crnog luka
- 4 čena belog luka
- 30 g korena đumbira
- 3 kašike majoneza
- 2 kašičice aleve paprike
...i još:
- 300 g šampinjona
- 80 ml belog vina
- 1 kašičica brašna
Priprema:
1. Otkošćenom, pilećem, mesu odstraniti kožicu, pa ga iseći na kocke.
2. Marinada: Mladi crni luk sitno
iseckati, kao i češnjeve belog luka. Đumbir izrendati, na najsitnijoj
strani rendeta. U dublji sud staviti sve sastojke za marinadu i dobro ih
sjediniti. U pripremljenu marinadu dodati iseckanu piletinu i
promešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, najmanje dva sata (ja sam
ostavila da prenoći u frižideru).
3. Zatim u voku (može i druga, dublja, posuda) sipati tri kašike ulja i izručiti piletinu, sa marinadom.
4. Krčkati, poklopljeno, na tihoj temperaturi, dok se tečnost ne prepolovi. Zatim dodati šampinjone, isečene na deblje listiće.
5. Dinstati dok ne ispari voda koju
su pečurke pustile. U belom vinu rastvoriti kašičicu brašna i preliti
preko jela. Promešati i dosoliti, prema ukusu.
6. Krčkati, otklopljeno, dok se sos ne zgusne.
7. Poslužiti sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар