Piletina sa đumbirom

Potrebno je:

  • 800 g pilećeg mesa
  • (batak i karabatak, otkošćeni)

Marinada:

  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike belog vina
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 2 struka mladog crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 30 g korena đumbira
  • 3 kašike majoneza
  • 2 kašičice aleve paprike

...i još:

  • 300 g šampinjona
  • 80 ml belog vina
  • 1 kašičica brašna

Priprema:

1. Otkošćenom, pilećem, mesu odstraniti kožicu, pa ga iseći na kocke.
2. Marinada: Mladi crni luk sitno iseckati, kao i češnjeve belog luka. Đumbir izrendati, na najsitnijoj strani rendeta. U dublji sud staviti sve sastojke za marinadu i dobro ih sjediniti. U pripremljenu marinadu dodati iseckanu piletinu i promešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, najmanje dva sata (ja sam ostavila da prenoći u frižideru).
3. Zatim u voku (može i druga, dublja, posuda) sipati tri kašike ulja i izručiti piletinu, sa marinadom.
4. Krčkati, poklopljeno, na tihoj temperaturi, dok se tečnost ne prepolovi. Zatim dodati šampinjone, isečene na deblje listiće.
5. Dinstati dok ne ispari voda koju su pečurke pustile. U belom vinu rastvoriti kašičicu brašna i preliti preko jela. Promešati i dosoliti, prema ukusu.
6. Krčkati, otklopljeno, dok se sos ne zgusne.
7. Poslužiti sa prilogom, po želji.

Коментари

Популарни постови