Starinski kolač sa višnjama
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 300 g šećera
- 200 ml mleka
- 150 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika ruma
- 1/2 g višanja
Priprema:
1. U vanglicu razbiti jaja i, uz
postepeno dodavanje šećera, penasto, umutiti.
Dodati mleko, rum i ulje, pa promešati. Na kraju ubaciti mešavinu brašna i
peciva i, mikserom, dobro sjediniti.
2. Uzeti posudu, vel. 35x20cm, i
dobro je premazati uljem. Posuti preko brašno i, blagim, udaranjem po
posudi, rasporediti brašno, po celoj površini. Višak brašna istresti.
3. Sipati umućeno testo. Po površini testa rasporediti, dobro isceđene, višnje.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni.
4. Pečeni kolač (probati čačkalicom da li je ispečeno) izvaditi i ostaviti da se ohladi. Zatim ga iseći na kocke i poslužiti.
Ko želi može kolač da pospe šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар