Svinjska rebra sa mentom

Potrebno je:

  • 1,5 kg svežih, svinjskih, rebara u komadu

Marinada:

  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašika meda
  • 2 kašičice čili sosa
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 80 ml soja sosa

...i još:

  • 100 ml ulja
  • 100 ml belog vina
  • 3 veća čena belog luka
  • sveža menta
  • so

Priprema:

1. U manju posudu sjediniti sve sastojke za marinadu.
2. Uzeti pleh, vel. 30x20cm i u njega staviti meso, tako da kožica bude na površini.
3. Meso dobro, sa obe strane, preliti sa marinadom. Beli luk preseći na pola i staviti ga pored mesa. Staviti i nekoliko struka sveže mente (ja sam pored mente stavila žalfiju i bosiljak). Sipati ulje i belo vino, sa strane.
4. Pleh prekriti alu folijom i dobro pritisnuti ivice, da ne izlazi para, prilikom pečenja. Meso staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim tečnost u plehu provri smanjiti na 160 stepeni i peći 1,5 sat.
5. Posle proteka datog vremena izvaditi pleh sa mesom, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče. Kada meso dobije lepu, rumenu boju izvaditi ga i ostaviti da se prohladi.
6. Prohlađeno meso iseći na parčiće i poslužiti.

Коментари

Популарни постови