Svinjska rebra sa mentom
Potrebno je:
- 1,5 kg svežih, svinjskih, rebara u komadu
Marinada:
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica kima
- 1 kašika meda
- 2 kašičice čili sosa
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 80 ml soja sosa
...i još:
- 100 ml ulja
- 100 ml belog vina
- 3 veća čena belog luka
- sveža menta
- so
Priprema:
1. U manju posudu sjediniti sve sastojke za marinadu.
2. Uzeti pleh, vel. 30x20cm i u njega staviti meso, tako da kožica bude na površini.
3. Meso dobro, sa obe strane,
preliti sa marinadom. Beli luk preseći na pola i staviti ga pored mesa.
Staviti i nekoliko struka sveže mente (ja sam pored mente stavila
žalfiju i bosiljak). Sipati ulje i belo vino, sa strane.
4. Pleh prekriti alu folijom i dobro
pritisnuti ivice, da ne izlazi para, prilikom pečenja. Meso staviti da
se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim tečnost u
plehu provri smanjiti na 160 stepeni i peći 1,5 sat.
5. Posle proteka datog vremena
izvaditi pleh sa mesom, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče.
Kada meso dobije lepu, rumenu boju izvaditi ga i ostaviti da se
prohladi.
6. Prohlađeno meso iseći na parčiće i poslužiti.
Коментари
Постави коментар