Marinirane šnicle od soje
Potrebno je:
- 300 g sojinih šnicli
- 4 listića lorbera
- 10 zrna crnog bibera
- 2 veće češnja belog luka
Marinada:
- 3 kašike (vrhom pune) senfa
- 1 kašičica soja sosa
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice aleve paprike
Za pohovanje:
- 6 vrhom punih kašika pšeničnog
integralnog brašna - 4 pune kašike susama
Ostalo:
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- ulje
Priprema:
1. Sojine šnicle, uveče, preliti
hladnom vodom (pritisnuti tacnom), poklopiti i ostaviti, preko noći, na
sobnoj temperaturi, da šnicle nabubre.
2. Narednog dana sojine šnicle
procediti, oprati ih, pod mlazom hladne vode i staviti u veću, dublju,
šerpu. Dodati biber, lovor i beli luk, uzdužno presečen na pola. Staviti
da se kuvaju, na srednjoj temperaturi. Od momenta ključanja kuvati 10
minuta, polupokriveno (da ne bi iskipelo).
3. Posle deset minuta skloniti šerpu
sa vatre. Rešetkastom kašikom izvaditi šnicle u cetku i ostaviti da se
ohlade. Ohlađene šnicle, DOBRO, rukama ispretiskati (staviti parče
šnicle između dva dlana i dooobro ispretiskati, kao presa) da bi se što
je moguće više odstranila voda.
Zatim, svako parče šnicle staviti u plastičnu kesu i, tučkom za meso,
blago istanjiti.
4. Marinada: Sve navedene sastojke,
za marinadu, staviti u manju posudu i dobro sjediniti. Treba da se
dobije smesa u vidu paste, sa kojom mogu šnicle da se premažu (marinadu
rasporediti da imate svako parče da premažete).
5. Pripremljene šnicle poređati na
radnu površinu. Svako parče šnicle posuti sa biljnim začinom začinom i
mlevenim biberom (po ukusu), samo sa jedne strane. Zatim, svako parče
premazati, sa jedne i sa druge strane, pripremljenom marinadom.
6. Šnicle ostaviti da odstoje (na radnoj površini) 15-ak minuta, da bi upile miris začina.
Zatim svako parče uvaljati u mešavinu brašna i susama.
7. Sipati ulje u širu, dublju,
posudu, da bude 1cm visine (po potrebi doliti još) i staviti ga da se
zagreje, na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje spuštati,
pripremljene, šnicle da se prže. Kada jedna strana porumeni, okrenuti ih
da i druga strana dobije lepu, rumenu, boju.
Pržene šnicle vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
8. Sojine šnicle poslužiti sa prilogom i salatom, po želji. Veoma su ukusne i kada se ohlade.
Коментари
Постави коментар