Nutela kocke
Korica:
- 2 jajeta
- 6 kašika šečera
- 6 kašika mleka
- 6 kašika ulja
- 6 kašika brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera sa ukusom ruma
Preliv za koru:
- 100 ml čokoladnog mleka
Fil 1:
- 3 vrhom pune kašike nutele
- 50 ml čokoladnog mleka
- izmrvljena korica
Fil 2:
- 300 ml mleka
- 4 kašike gustina
- 80 g šećera
- 3 kašike ruma
- 130 g margarina
I još:
- 1 čaša čokoladne glazure
- 50 g šlag krema
- 70 ml čokoladnog mleka
Priprema:
1. Kora : Odvojiti belanca od
žumanaca. Belanca staviti u dublji sud i, uz postepeno dodavanje
mešavine šećera i rum šećera, umutiti u čvrsti šam. Dodati žumanca i
penasto umutiti. Zatim dodati mleko i ulje i sjediniti. Na kraju dodati
mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Dobro umutiti.
2. Uzeti posudu, vel. 24x24 cm,
stranice premazati uljem, a dno obložiti pek papirom. Sipati umućenu
smesu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni.
Pečeni kolač izvaditi (probati čačkalicom da li je pečen) i ostaviti da
se ohladi.
3. Ohlađenu koricu prevrnuti na
radnu površinu i odseći površinu korice, visine 1 cm. Isečenu koru,
sitno, izmrviti i staviti je u odgovarajuću posudu. Dodati čokoladno
mleko i nutelu. Kašikom dobro sjediniti.
4. Veću koru staviti na plato i
natopiti je čokoladnim mlekom. Preko kore staviti fil sa nutelom. Da
biste lakše rasporedili fil, na ruku stavite kesu za zamrzivač, da se
fil ne bi lepio za ruku.
5. Za drugi fil, od 300 ml mleka
odvojiti 100 ml. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, staviti da provri.
Sa odvojenim mlekom razmutiti gustin. Kada mleko provri sipati razmućen
gustin i skuvati, gusti, krem. Skuvani krem prekriti providnom folijom i
ostaviti da se ohladi. Za to vreme margarin penasto umutiti. U hladan
krem dodati rum i mikserom umutiti. Zatim dodati, umućen, margarin i
dobro sjediniti.
6. Beli krem naneti preko fila sa nutelom i, ravnomerno, ga rasporediti.
7. 50 g šlag krema umutiti sa čokoladnim mlekom i premazati stranice deserta (odvojiti malo šlaga za ukrašavanje).
8. Čokoladnu glazuru pripremiti prema uputstvu sa pakovanja, pa preliti preko kolača.
9. Staviti kolač u frižider, da se
stegne. Posle 10-ak minuta izvaditi kolač i. oštrim, nožem naznačiti
kocke. Na svaku kocku staviti po malo šlaga, pa vratiti kolač, u
frižider, da se dobro stegne.
Коментари
Постави коментар