Sladak kupus sa dimljenom piletinom
Potrebno je:
- 1,5 kg slatkog kupusa
- 3 pileća, dimljena, bataka sa karabatakom
- 2 veće šargarepe
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike masti
- 1 kašičica aleve paprike
- suvi biljni začin
- biber
Priprema;
1. Sladak kupus iseći na krupnije
komade. Šargarepu iseći na krugove ili polukrugove, zavisi od veličine
šargarepe. Crni i beli luk sitno iseckati.
2. U odgovarajuću posudu staviti
mast da se zagreje. Na zagrejanu mast staviti iseckanu šargarepu, crni i
beli luk. Promešati i dinstati da povrće, malo, omekša. Ubaciti isečeni
kupus, promešati i dinstati da kupus otpusti vodu.
3. Zatim ubaciti otkošćeno dimljeno,
pileće, meso, naliti vrelom vodom (vode naliti da bude 1/3, od ukupne
zapremine u posudi), dobro promešati i ostaviti da se krčka, na tihoj
vatri. S vremena na vreme samo protresti šerpu, ne mešati.
4. Kada kupus omekša i ostane malo
tečnosti, posuti jelo sa biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Ja
sam posula sa jednom kašičicom aleve paprike, jer sam htela da ostane
blede boje (vi možete posuti više aleve paprike, ako volite).
5. Krčkati kupus još 2-3 minuta i poslužiti.
Коментари
Постави коментар