Sladak kupus sa dimljenom piletinom
Potrebno je:
- 1,5 kg slatkog kupusa
 - 3 pileća, dimljena, bataka sa karabatakom
 - 2 veće šargarepe
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 2 kašike masti
 - 1 kašičica aleve paprike
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Priprema;
      1. Sladak kupus iseći na krupnije 
komade. Šargarepu iseći na krugove ili polukrugove, zavisi od veličine 
šargarepe. Crni i beli luk sitno iseckati.
     
    
      2. U odgovarajuću posudu staviti 
mast da se zagreje. Na zagrejanu mast staviti iseckanu šargarepu, crni i
 beli luk. Promešati i dinstati da povrće, malo, omekša. Ubaciti isečeni
 kupus, promešati i dinstati da kupus otpusti vodu. 
     
    
      3. Zatim ubaciti otkošćeno dimljeno,
 pileće, meso, naliti vrelom vodom (vode naliti da bude 1/3, od ukupne 
zapremine u posudi), dobro promešati i ostaviti da se krčka, na tihoj 
vatri. S vremena na vreme samo protresti šerpu, ne mešati. 
     
    
4. Kada kupus omekša i ostane malo 
tečnosti, posuti jelo sa biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Ja 
sam posula sa jednom kašičicom aleve paprike, jer sam htela da ostane 
blede boje (vi možete posuti više aleve paprike, ako volite). 
     
    
      5. Krčkati kupus još 2-3 minuta i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар