Čili piletina
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - 1 veća, sveža, crvena paprika
 - 1 čili papričica
 - 1 manja konzerva (od 340g) crvenog pasulja
 - 1 manja konzerva kukuruza šećerca
 - 1 manja konzerva paradajza pelata (u kockicama)
 - 100 g kisele pavlake
 - suvi biljni začin
 - biber
 - ulje
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na kocke, a 
svežu papriku iseći na prutiće (svežu papriku prepoloviti, očistiti od 
semenki i, svaku polovinu, iseći ukoso na trake).  Čili papričicu, 
zajedno sa semenkama, iseći na krugove).
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti isečeno
 meso da se dinsta. Kada meso, blago, porumeni ubaciti papriku, obe 
vrste, i nastaviti sa dinstanjem, još oko pet minuta.
     
    
      3. Zatim dodati isceđen i, pod 
mlazom vode, opran crveni pasulj, isceđen kukuruz šećerac i paradajz 
pelat. Dobro promešati i začiniti (suvi biljni začinom i mlevenim 
biberom) po ukusu. 
     
    
      4. Krčkati, na tihoj temperaturi, 
10-ak minuta, pa ubaciti kiselu pavlaku. Promešati da se pavlaka 
rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар