Čokoladno - voćna pizza
Za testo:
- 200 g brašna
 - 100 ml mleka
 - 2 kašike šećera
 - 1/2 kašičice soli
 - 1/5 kocke kvasca
 - 1 kesica vanilin šećera
 - 3 kašike ulja
 
Čokoladni fil:
- 1 kesica krem pudinga od čokolade (bez kuvanja)
 - 250 ml mleka
 - 70 g čokolade
 - 50 g maslaca
 
Voćni fil:
- 400 g jagoda
 - 100 g kivija
 - 100 g banane
 - 100 g pomorandže
 - 1/2 limuna- sok
 
I još:
- 100 g čokolade
 - 1 kesica preliva za kolače
 - kokos
 
Priprema:
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati šećer,
 so, jaje, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti 15 
minuta, da odmori. Uzeti kalup, sa obručem, vel 26 cm i dno prekriti pek
 papirom. Testo razvući, rukom, tako da ivice testa pređu preko stranica
 donjeg dela kalupa (skloniti obruč, pa testo razviti prema obliku dna kalupa). 
     
    
      2. U secko staviti 100 g čokolade i 
samleti, ali da ostanu i krupniji parčići. Čokoladu rasporediti u krug, 
razvijenog, testa, s tim da ostane slobodan prostor do ivice testa, 2 
cm.
     
    
      3. Preklopiti ivice testa preko 
čokolade i pritisnuti, dobro, prstima. Premazati testo uljem. Staviti 
obruč kalupa oko testa i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj 
rerni, na 200 stepeni. Testo peći samo da blago porumeni. Izvaditi ga i 
ohladiti.
     
    
      4. Staviti u manju šerpicu 70 g 
čokolade, izlomljene, dodati 50 g iseckanog maslaca, pa staviti da se 
smesa rastopi, na tihoj temperaturi.
     
    
      5. Četkicom premazati rub ispečene i ohlađene kore za pizzu. Preko poređati jagode, isečene na pola.
6. Čokoladni fil: Kesicu krem 
pudinga umutiti sa 250 ml mleka. U umućenu smesu dodati rastopljenu, 
ohlađenu, čokoladu sa margarinom (sa kojom smo premazali ivice testa). 
Dobro sjediniti, pa ravnomerno rasporediti na sredinu kore.
     
    
7. Iseckati ostatak jagoda, dodati 
iseckane banane, kivi i pomorandžu. Iseckano voće preliti sa limunovim 
sokom i promešati. Kesicu preliva za kolače pripremiti prema uputstvu, 
prohladiti i preliti preko iseckanog voće. Brzo (ali veoma brzo) 
promešati i staviti voće preko čokoladnog fila. Preko voća posuti kokos.
     
    
8. Pizzu staviti u frižider, oko dva sata, izvaditi i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар