Čokoladno - voćna pizza
Za testo:
- 200 g brašna
- 100 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/5 kocke kvasca
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike ulja
Čokoladni fil:
- 1 kesica krem pudinga od čokolade (bez kuvanja)
- 250 ml mleka
- 70 g čokolade
- 50 g maslaca
Voćni fil:
- 400 g jagoda
- 100 g kivija
- 100 g banane
- 100 g pomorandže
- 1/2 limuna- sok
I još:
- 100 g čokolade
- 1 kesica preliva za kolače
- kokos
Priprema:
1. U toplom mleku, sa dodatkom
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati šećer,
so, jaje, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti 15
minuta, da odmori. Uzeti kalup, sa obručem, vel 26 cm i dno prekriti pek
papirom. Testo razvući, rukom, tako da ivice testa pređu preko stranica
donjeg dela kalupa (skloniti obruč, pa testo razviti prema obliku dna kalupa).
2. U secko staviti 100 g čokolade i
samleti, ali da ostanu i krupniji parčići. Čokoladu rasporediti u krug,
razvijenog, testa, s tim da ostane slobodan prostor do ivice testa, 2
cm.
3. Preklopiti ivice testa preko
čokolade i pritisnuti, dobro, prstima. Premazati testo uljem. Staviti
obruč kalupa oko testa i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 200 stepeni. Testo peći samo da blago porumeni. Izvaditi ga i
ohladiti.
4. Staviti u manju šerpicu 70 g
čokolade, izlomljene, dodati 50 g iseckanog maslaca, pa staviti da se
smesa rastopi, na tihoj temperaturi.
5. Četkicom premazati rub ispečene i ohlađene kore za pizzu. Preko poređati jagode, isečene na pola.
6. Čokoladni fil: Kesicu krem
pudinga umutiti sa 250 ml mleka. U umućenu smesu dodati rastopljenu,
ohlađenu, čokoladu sa margarinom (sa kojom smo premazali ivice testa).
Dobro sjediniti, pa ravnomerno rasporediti na sredinu kore.
7. Iseckati ostatak jagoda, dodati
iseckane banane, kivi i pomorandžu. Iseckano voće preliti sa limunovim
sokom i promešati. Kesicu preliva za kolače pripremiti prema uputstvu,
prohladiti i preliti preko iseckanog voće. Brzo (ali veoma brzo)
promešati i staviti voće preko čokoladnog fila. Preko voća posuti kokos.
8. Pizzu staviti u frižider, oko dva sata, izvaditi i poslužiti.
Коментари
Постави коментар