Čokoladno - voćna pizza

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/5 kocke kvasca
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike ulja

Čokoladni fil:

  • 1 kesica krem pudinga od čokolade (bez kuvanja)
  • 250 ml mleka
  • 70 g čokolade
  • 50 g maslaca

Voćni fil:

  • 400 g jagoda
  • 100 g kivija
  • 100 g banane
  • 100 g pomorandže
  • 1/2 limuna- sok

I još:

  • 100 g čokolade
  • 1 kesica preliva za kolače
  • kokos

Priprema:

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati šećer, so, jaje, ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti 15 minuta, da odmori. Uzeti kalup, sa obručem, vel 26 cm i dno prekriti pek papirom. Testo razvući, rukom, tako da ivice testa pređu preko stranica donjeg dela kalupa (skloniti obruč, pa testo razviti prema obliku dna kalupa).
2. U secko staviti 100 g čokolade i samleti, ali da ostanu i krupniji parčići. Čokoladu rasporediti u krug, razvijenog, testa, s tim da ostane slobodan prostor do ivice testa, 2 cm.
3. Preklopiti ivice testa preko čokolade i pritisnuti, dobro, prstima. Premazati testo uljem. Staviti obruč kalupa oko testa i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Testo peći samo da blago porumeni. Izvaditi ga i ohladiti.
4. Staviti u manju šerpicu 70 g čokolade, izlomljene, dodati 50 g iseckanog maslaca, pa staviti da se smesa rastopi, na tihoj temperaturi.
5. Četkicom premazati rub ispečene i ohlađene kore za pizzu. Preko poređati jagode, isečene na pola.
6. Čokoladni fil: Kesicu krem pudinga umutiti sa 250 ml mleka. U umućenu smesu dodati rastopljenu, ohlađenu, čokoladu sa margarinom (sa kojom smo premazali ivice testa). Dobro sjediniti, pa ravnomerno rasporediti na sredinu kore.
7. Iseckati ostatak jagoda, dodati iseckane banane, kivi i pomorandžu. Iseckano voće preliti sa limunovim sokom i promešati. Kesicu preliva za kolače pripremiti prema uputstvu, prohladiti i preliti preko iseckanog voće. Brzo (ali veoma brzo) promešati i staviti voće preko čokoladnog fila. Preko voća posuti kokos.
8. Pizzu staviti u frižider, oko dva sata, izvaditi i poslužiti.

Коментари

Популарни постови