Torta sa višnjama i plazmom
Kora:
- 200 g mlevene plazme
 - 250 g belog šlag krema
 - 250 ml gazirane vode
 - 150 ml slatke pavlake
 - 200 g maslaca
 
Fil:
- 250 ml belog šlag krema
 - 150 ml gazirane vode
 - 150 ml slatke pavlake
 - 100 ml soka, od oceđenih višanja
 - 300 g oceđenih višanja
 - 1 kesica želatina
 
... i još:
- 200 ml slatke pavlake
 - 80 g belog šlag krema
 - 250 ml gazirane vode
 - 3 kašike soka od višanja
 
Priprema:
      1. Ovaj recept sam videla na sajtu 
Minjina kuhinjica. Ja sam, malo, odstupila od originala i napravila 
tortu po, svom,  ukusu.
Po originalnom receptu (kada sam je prvi put pravila) torta mora da se 
drži u zamrzivaču, da bi mogla lepo da se iseče, s tim da se pre sečenja
 mora izvaditi iz zamrzivača, najmanje 15-ak minuta, pa da se iseče. 
Pošto moja deca nisu mogla da čekaju ovo vreme, kada im se jede torta, 
ja sam, recept, malo izmenila, vrlo sam zadovoljna i tortu držim u 
frižideru (ali, vrlo, brzo se pojede). 
     
    
      2. Kora: U dublju vanglicu sipati 
slatku pavlaku, gaziranu vodu i šlag krem. Umutiti, dobro, mikserom. 
Dodati, prethodno umućeni maslac, koji je bio na sobnoj temperaturi. 
Maslac dodavati iz tri puta i, svaki put, dobro ga sjediniti sa filom. 
Na kraju ubaciti plazmu i, kašikom, promešati.
     
    
      3. Uzeti kalup za torte, sa obručem, vel. 26 cm. Stranice kalupa obložiti providnom folijom ili pek papirom.
Sipati smesu sa keksom i, kašikom, formirati koru.
     
    
      4. Fil: Želatin preliti sa četiri 
kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
U vanglicu sipati slatku pavlaku, gaziranu vodu, sok od višanja i šlag 
krem (u originalnom receptu se dodaje i 100 g šećera u prahu, ja nisam 
jer mi je fil bio dovoljno sladak). Dobro umutiti.
Želatin staviti na šporet da se rastopi (ne sme da provri!). U 
rastopljeni želatin staviti jednu kašiku fila, pa vratiti na šporet da 
se sve rastopi. Skloniti i dodati u fil. Mućenjem, dobro, sjediniti. Na 
kraju ubaciti višnje, promešati kašikom i preliti preko, formirane, 
korice. Poravnati i ostaviti, preko noći, u frižider.
     
    
      5. Narednog dana izvaditi tortu iz 
frižidera, skloniti obruč, kao i providnu foliju/pek papir, pa tortu 
prebaciti na tacnu za torte. 
U vanglicu sipati slatku pavlaku, dodati gaziranu (hladnu) vodu, sok od 
višanja i šlag krem. Umutiti. Dobijenim kremom premazati celu tortu i 
ukrasiti je po svom ukusu (ja sam sa strane išarala topingom od 
čokolade).
     
    



Drago mi je što ču moći da pratim stranicu .
ОдговориИзбришиPozdrav! Volela bih da znam ko mi prati stranicu?
ОдговориИзбриши