Voćna pita
Kora:
- 2 jajeta
 - 120 g šećera
 - 1 vanil šešer sa ukusom limuna
 - 200 ml mleka
 - 100 ml jogurta
 - 220 g brašna
 - 80 ml ulja
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Voće:
- 200 g višanja
 - 200 g malina
 - 3 kajsije
 - 3 breskve
 - 1 kašika pšeničnog griza
 
... i još:
- 100 g mlevenih lešnika
 
Priprema:
1. Ideju za ovaj desert sam videla na sajtu Coolinarika, s tim što sam ja dodala neke sastojke, koje moja deca vole...
     
    
      2. Kora: Prvo pripremiti voće. 
Višnjama izvaditi koštice, kajsije i breskve oljuštiti i iseći na 
kockice. Svo voće, višnje, kajsije, breskve i maline, staviti u cetku, 
dok se spremi testo.
Pleh, vel. 30x20cm, u kome će se pita peći, dobro, nauljiti i posuti 
brašnom. Blago rukama udarati po plehu, da bi se brašno, ravnomerno, 
rasporedilo po celom plehu. Višak brašna istresti. 
Rernu uključiti, da se zagreje, na 170 stepeni.
     
    
      3. U vanglicu razbiti jaja i uz, 
postepeno, dodavanje mešavine šećera i vanil šećera, penasto umutiti. 
Dodati mleko, jogurt i ulje. Sjediniti mikserom. Na kraju ubaciti 
mešavinu brašna i praška za pecivo. Dobro umutiti, da nema grudvica od 
brašna. 
Testo podeliti na dva dela.
     
    
      4. U, pripremljeni, pleh sipati, 
ravnomerno, polovinu testa i staviti u rernu, samo da se uhvati koricu. 
Preko voća posuti kašiku griza i, pažljivo, promešati (najbolje sa dve 
kašike).
Izvaditi pleh iz rerne i preko korice rasporediti voće, da prekrije celu
 površinu korice. Preko voća posuti mleveni lešnik (lešnik samleti, ali 
tako da ostanu i mali komadići lešnika), pa zatim preliti sa, drugom, 
polovinom testa. Vratiti u rernu da se, pita, ispeče, do kraja.
     
    
      5. Pečenu pitu izvaditi (probati čačkalicom da li je pečena) i ostaviti da se, potpuno, ohladi. 
Ohlađenu pitu iseći na kocke, posuti prah šećerom (ako ne volite ne mora da se posipa sa prah šećerom) i poslužite.
     
    



Коментари
Постави коментар