Pikantne pljeskavice sa kiselom pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog, mlevenog, mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 veća čena belog luka
- 100 g kisele pavlake
- 1 jaje
- 80 g prezli
- 1 kašičica čili sosa
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Mešavinu, mlevenog, mesa staviti u
dublju posudu. Crni i beli luk iseckati sitno i dodati u meso. Zatim
dodati kiselu pavlaku, jaje, biber, čili sos, alevu papriku, ulje, biozačin,
prašak za pecivo, prezle i senf.
2. Rukom, dobro, sjediniti sastojke, sa mesom. Pripremljeno meso ostaviti u frižider, na jedan sat.
3. Zatim od, pripremljene smese,
mesa praviti pljeskavice (ja sam kašikom, koju sam potapala u vodu,
uzimala meso, pravila lopticu od mesa, pa, na dlanu ruke, blago pritisla
i formirala pljeskavicu). Pljeskavice pržiti, na srednjoj temperaturi,
dok ne dobiju rumenu boju (2-3 puta ih okretati u toku prženja).
4. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće, pa poslužiti
Коментари
Постави коментар