Pikantne pljeskavice sa kiselom pavlakom
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog, mlevenog, mesa
 - 1 manja glavica crnog luka
 - 2 veća čena belog luka
 - 100 g kisele pavlake
 - 1 jaje
 - 80 g prezli
 - 1 kašičica čili sosa
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica senfa
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašike ulja
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema:
1. Mešavinu, mlevenog, mesa staviti u
 dublju posudu. Crni i beli luk iseckati sitno i dodati u meso. Zatim 
dodati kiselu pavlaku, jaje, biber, čili sos, alevu papriku, ulje, biozačin, 
prašak za pecivo, prezle i senf. 
     
    
2. Rukom, dobro, sjediniti sastojke, sa mesom. Pripremljeno meso ostaviti u frižider, na jedan sat.
     
    
3. Zatim od, pripremljene smese, 
mesa praviti pljeskavice (ja sam kašikom, koju sam potapala u vodu, 
uzimala meso, pravila lopticu od mesa, pa, na dlanu ruke, blago pritisla
 i formirala pljeskavicu). Pljeskavice pržiti, na srednjoj temperaturi, 
dok ne dobiju rumenu boju (2-3 puta ih okretati u toku prženja).
     
    
4. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće, pa poslužiti



Коментари
Постави коментар