Pikantne pljeskavice sa kiselom pavlakom

Potrebno je:

  • 1/2 kg mešanog, mlevenog, mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 veća čena belog luka
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 jaje
  • 80 g prezli
  • 1 kašičica čili sosa
  • 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

 

 

 

Priprema:

1. Mešavinu, mlevenog, mesa staviti u dublju posudu. Crni i beli luk iseckati sitno i dodati u meso. Zatim dodati kiselu pavlaku, jaje, biber, čili sos, alevu papriku, ulje, biozačin, prašak za pecivo, prezle i senf.
2. Rukom, dobro, sjediniti sastojke, sa mesom. Pripremljeno meso ostaviti u frižider, na jedan sat.
3. Zatim od, pripremljene smese, mesa praviti pljeskavice (ja sam kašikom, koju sam potapala u vodu, uzimala meso, pravila lopticu od mesa, pa, na dlanu ruke, blago pritisla i formirala pljeskavicu). Pljeskavice pržiti, na srednjoj temperaturi, dok ne dobiju rumenu boju (2-3 puta ih okretati u toku prženja).
4. Pržene pljeskavice vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće, pa poslužiti


Коментари

Популарни постови