Rolovano svinjsko meso
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjskog mesa od buta
- 2 kašičice dižon senfa
- mleveni biber
- suvi biljni začin
Fil:
- 200 g dimljene šunke
- 200 g kačkavalja
I još:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 3 kašike ulja
- 200 ml belog vina
- 100 ml ulja
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći tako da se
formira oblik pravougaonika, debljine 1 cm. Preko mesa staviti plastičnu
kesu i, dodatno, ga istanjiti tučkom za meso, tako da, konačna,
debljina mesa bude 0,5 cm.
2. Meso premazati senfom i posuti
biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Preko mesa poređati tanko
isečenu šunku i kačkavalj. Uviti čvrsto u rolat. Pripremljeni rolat
uvući u mrežicu za rolovano meso (ima je u svakom, većem, himermarketu),
ili napravljeni rolat, čvrsto obmotati kanapom za pečenje.
3. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Očišćeni krompir staviti u dublju posudu i posuti sa alevom
paprikom i suvim biljnim začinom. Promešati, pa preliti sa uljem. Još
jedanput, dobro, promešati.
4. Uzeti odgovarajuću posudu (koja
ide u rernu) i u sredinu posude staviti, rolovano, meso. Sa, obe, strane
mesa poređati krompir. Uz ivicu posude sipati vino. Preko preliti ulje.
Posudu prekriti alu folijom i dobro pritisnuti ivice, da ne izlazi
para. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni -
1,5 sat.
5. Posle datog vremena izvaditi
posudu iz rerne i, pažljivo (da se ne opečete) skloniti foliju. Vratiti
meso u rernu, da se zapeče.
6. Kada je meso dobilo rumenu boju
izvaditi posudu iz rerne i meso prebaciti na oval, da se prohladi.
Prohlađeno meso iseći na deblje šnitove i poslužiti sa pečenim krompirom
i salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар