Rolovano svinjsko meso
Potrebno je:
- 1,5 kg svinjskog mesa od buta
 - 2 kašičice dižon senfa
 - mleveni biber
 - suvi biljni začin
 
Fil:
- 200 g dimljene šunke
 - 200 g kačkavalja
 
I još:
- 1 kg krompira
 - 1 kašičica aleve paprike
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 3 kašike ulja
 - 200 ml belog vina
 - 100 ml ulja
 
Priprema:
      1. Svinjsko meso iseći tako da se 
formira oblik pravougaonika, debljine 1 cm. Preko mesa staviti plastičnu
 kesu i, dodatno, ga istanjiti tučkom za meso, tako da, konačna, 
debljina mesa bude 0,5 cm. 
     
    
      2. Meso premazati senfom i posuti 
biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu. Preko mesa poređati tanko 
isečenu šunku i kačkavalj. Uviti čvrsto u rolat. Pripremljeni rolat 
uvući u mrežicu za rolovano meso (ima je u svakom, većem, himermarketu),
 ili napravljeni rolat, čvrsto obmotati kanapom za pečenje. 
     
    
      3. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine. Očišćeni krompir staviti u dublju posudu i posuti sa alevom 
paprikom i suvim biljnim začinom. Promešati, pa preliti sa uljem. Još 
jedanput, dobro, promešati.
     
    
      4. Uzeti odgovarajuću posudu (koja 
ide u rernu) i u sredinu posude staviti, rolovano, meso. Sa, obe, strane
 mesa poređati krompir. Uz ivicu posude sipati vino. Preko preliti ulje.
 Posudu prekriti alu folijom i dobro pritisnuti ivice, da ne izlazi 
para. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 stepeni -
 1,5 sat.
     
    
      5. Posle datog vremena izvaditi 
posudu iz rerne i, pažljivo (da se ne opečete) skloniti foliju. Vratiti 
meso u rernu, da se zapeče. 
     
    
      6. Kada je meso dobilo rumenu boju 
izvaditi posudu iz rerne i meso prebaciti na oval, da se prohladi. 
Prohlađeno meso iseći na deblje šnitove i poslužiti sa pečenim krompirom
 i salatom, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар