Svinjsko meso i krompir, u crvenom vinu
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 1/2 kg krompira
Marinada za meso:
- 1 kašičica vorčester sosa
- 1 kašičica kari sosa
- 1 kašičica čili sosa
- 1 kašika dižon senfa
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica mešavine, mlevenog, bibera
- 2 kašike maslinovog ulja
Začini za krompir:
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičica suvog biljnog začina
I još:
- 250 ml crvenog vina
- 200 ml ulja
- maslac
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na deblje parčiće (veličina, isečenih parčića, po želji).
Krompir očistiti i iseći na četvrtine.
2. Marinada: Sve sastojke za
marinadu staviti u manju posudu i, viljuškom, dobro ih sjediniti. Svako
parče mesa premazati marinadom, pa ih poređati u, odgovarajuću, posudu
(parčiće možete slagati jedne preko drugih), poklopiti i ostaviti u
frižider, na sat vremena.
3. Začine za krompir staviti u manju posudu i sjediniti. Isečeni krompir posuti začinima i promešati ga.
4. Rernu uključiti na 200 stepeni da se zagreje. Uzeti pekač i, dobro, ga premazati maslacem.
5. Izvaditi meso iz frižidera i
poređati ga u pekač. Između mesa rasporediti krompir. Sve preliti sa
uljem, a sa strane sipati vino. Pekač poklopiti (ili, ako se ne koristi
pekač posudu za pečenje, dobro, prekriti alu folijom) i staviti ga u,
zagrejanu, rernu.
6. Kada tečnost u jelu provri,
temperaturu smanjiti na 180 stepeni i, jelo, krčkati jedan sat. Posle
proteka datog vremena izvaditi jelo iz rerne i poslužiti, uz salatu, po
ukusu.
Коментари
Постави коментар