Svinjsko meso i krompir, u crvenom vinu
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
 - 1/2 kg krompira
 
Marinada za meso:
- 1 kašičica vorčester sosa
 - 1 kašičica kari sosa
 - 1 kašičica čili sosa
 - 1 kašika dižon senfa
 - 1 kašika kečapa
 - 1 kašika majoneza
 - 1 kašičica mešavine, mlevenog, bibera
 - 2 kašike maslinovog ulja
 
Začini za krompir:
- 1 kašičica mlevenog, bibera
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica aleve paprike
 - 2 kašičica suvog biljnog začina
 
I još:
- 250 ml crvenog vina
 - 200 ml ulja
 - maslac
 
Priprema:
      1. Svinjsko meso iseći na deblje parčiće (veličina, isečenih parčića, po želji).
Krompir očistiti i iseći na četvrtine.
     
    
      2. Marinada: Sve sastojke za 
marinadu staviti u manju posudu i, viljuškom, dobro ih sjediniti. Svako 
parče mesa premazati marinadom, pa ih poređati u, odgovarajuću, posudu 
(parčiće možete slagati jedne preko drugih), poklopiti i ostaviti u 
frižider, na sat vremena.
     
    
      3. Začine za krompir staviti u manju posudu i sjediniti. Isečeni krompir posuti začinima i promešati ga.
     
    
      4. Rernu uključiti na 200 stepeni da se zagreje. Uzeti pekač i, dobro, ga premazati maslacem.
     
    
      5. Izvaditi meso iz frižidera i 
poređati ga u pekač. Između mesa rasporediti krompir. Sve preliti sa 
uljem, a sa strane sipati vino. Pekač poklopiti (ili, ako se ne koristi 
pekač posudu za pečenje, dobro, prekriti alu folijom) i staviti ga u, 
zagrejanu, rernu. 
     
    
      6. Kada tečnost u jelu provri, 
temperaturu smanjiti na 180 stepeni i, jelo, krčkati jedan sat. Posle 
proteka datog vremena izvaditi jelo iz rerne i poslužiti, uz salatu, po 
ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар