Krem torta sa malinama i keksom
Potrebno je:
- 800 ml voćnog jogurta od malina
- 200 g plazma keksa
- 300 ml slatke pavlake
- 150 g krem sira (neslanog)
- 2 kesice želatina u prahu
- 350 g malina
- 100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica krem šlaga od malina
Priprema:
1. Ova torta se napravi za pola sata
(ne računajući vreme hlađenja). Idealan, kremasti, desert, koji ukusom
podseća na krem sladoled...
2. Za tortu pripremiti kalup, sa
obručem, vel. 24cm. Obruč kalupa obložiti providnom folijom i postaviti
ga na, odgovarajuću, tacnu, za tortu.
Plazma keks izlomiti na male komadiće. Maline staviti u cetku da se
ocede (sok sačuvati).
3. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, sa
postepenim dodavanjem šećera u prahu (ako želite slađi krem, dodajte
još šećera). Ubaciti krem sir i, mućenjem, sjediniti.
Voćni jogurt sipati u, veću, vanglicu. Želatin pripremiti prema uputstvu
sa pakovanja. Kada želatin nabubri staviti ga na vatru, da se rastopi.
Kada počne da se rastapa dodati mu 100 ml voćnog jogurta (od 800 ml) i,
uz neprekidno, mešanje rastopiti ga. Pripremljeni želatin, odmah, sipati
u voćni jogurt, uz neprekidno mućenje žicom za mućenje.
4. Zatim u voćni jogurt sa
želatinom, postepeno, dodavati mešavinu slatke pavlake, krem sira i
šećera u prahu, uz stalno mućenje mikserom (najmanjom brzinom). Ubaciti
izlomljeni keks i, kašikom, promešati. Na kraju, dodati, oceđene, maline
i, kašikom, blago promešati.
5. Smesu sipati u, pripremljeni, obruč od kalupa. Ravnomerno poravnati i staviti u frižider, preko noći.
Narednog dana izvaditi tortu iz frižidera i skloniti obruč kalupa, sa folijom.
6. Za dekoraciju : Umutiti čvrsto
200 ml slatke pavlake. Posebno umutiti krem šlag sa malinama, prema
uputstvu sa pakovanja, koristeći sok koji su pustile zamrznute maline.
Krem šlag dodati u, umućenu, slatku pavlaku i sjediniti.
Tortu ukrasiti po želji.
7. Recept sam videla na internetu (Srbiju volimo).
Коментари
Постави коментар