Čorba sa povrćem

Potrebno je:

  • 300 g šampinjona
  • 3 srednja krompira
  • 2 srednje paprike (sveže)
  • 2 srednja paradajza
  • 1 veza zeleni za čorbu
  • 360 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica kurkume
  • 1/3 kašičice sveže mlevenog, crnog bibera
  • 1 prstohvat bosiljka i nane (sušeni začini)
  • 1,5 l vode
  • suvi biljni začin
  • 70 ml ulja

Zaprška:

  • 2 kašičice brašna
  • 1 kašičica dimljene, aleve paprike
  • ulje

Priprema:

1. Šampinjone iseći na, deblje, listiće. Krompir, papriku i paradajz (prethodno oljušten) iseći na kockice. Vezu zeleni za čorbu (šargarepa, paškanat, koren peršuna, komadić celera i veza peršuna) iseći na krugove, a pola vezice peršuna, sitno, iseckati.
2. U, dublju, posudu staviti ulje da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti iseckanu zelen, papriku i crni luk. Propržiti, oko, pet minuta (da povrće pusti aromu), pa dodati iseckani krompir, paradajz i pečurke. Nastaviti sa dinstanjem, oko 10-ak minuta (poklopljeno i uz povremeno mešanje).
3. Ubaciti, oceđeni, kukuruz šećerac. Naliti, vrelom, vodom i, na tihoj temperaturi, krčkati pola sata (poklopljeno).
4. Zaprška: U manjoj šerpici sipati malo ulja i staviti da se zagreje. Dodati brašno i mešati da se razbiju grudvice od brašna. Brašno pržiti da, vrlo, malo požuti. Ubaciti dimljenu alevu papriku, promešati i sipati u čorbu.
5. Varjačom, dobro, promešati, dodati biber, kurkumu i suvi biljni začin (začin dodati po ukusu). Krčkati još 2-3 minuta, dodati iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre.
6. Poslužiti uz sezonsku salatu i domaći hleb.

Коментари

Популарни постови