Hleb sa pšeničnim mekinjama
Potrebno je:
- 300 g pšeničnog integralnog brašna
 - 100 g pšeničnih mekinja (za ljudsku ishranu)
 - 4 kašike heljdinog brašna
 - 1 kašika meda
 - 1,5 kašičica soli
 - 2 kašičice sode bikarbone
 - 300 ml gazirane vode
 - 3 kašike maslinovog ulja
 
Priprema:
      1. Uzeti kalup za hleb, vel. 25x14 cm, i obložiti ga pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.
     
    
      2. U vanglicu staviti pšenično 
integralno brašno, pšenične mekinje, heljdino brašno, so i sodu 
bikarbonu. Kašikom promešati. Dodati med, maslinovo ulje i sa, 
gaziranom, vodom zamesiti testo. Da vas ne buni, testo je jako lepljivo,
 ali više se brašno ne dodaje.
     
    
      3. Sa, dobro, nauljenim rukama testo
 prebaciti u kalup. Rukom, testo, pritisnuti, da se formira ravna 
površina. Testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti, da odstoji, pola 
sata. Zatim površinu testa premazati sa, suncokretovim, uljem i staviti 
da se peče.
     
    
      4. Pečeni hleb (probati čačkalicom 
da li je pečen) izvaditi iz rerne. Zatim, hleb izvaditi iz kalupa, 
umotati ga u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi.
     
    
      5. Prohlađeni hleb iseći i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар