Meso sa roštilj sosom - BBQ sauce i pirinač sa povrćem
Potrebno je:
- 4 veće šnicle svinjskog vrata
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1 kašičica kurkume
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica timijana
 - ulje
 - barbiko sos
 
Pirinač:
- 1 srednja glavica crnog luka
 - 2 srednja čena belog luka
 - 1 pileća kockica za supu
 - 1 čaša (od 180 g) pirinča, sa dugim zrnom
 - 2 čaše (od 180 g) vrele vode
 - 100 g graška
 - 100 g kukuruza šećerca
 - ulje
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica karija
 
Priprema:
1. Mesu odstraniti koske. U manju 
posudu staviti biber, kurkumu, suvi biljni začin i timijan. Dobro 
sjediniti. Meso staviti između dva sloja kuhinjskog papira, da bi papir 
upio vodu sa mesa. Zatim meso staviti u, odgovarajuću, posudu i posuti 
ga sa, pripremljenim, začinima, sa obe strane. Preko svakog parčeta mesa
 preliti po jednu kašičicu ulja. Poklopiti posudu sa mesom i ostaviti je
 u frižider, dok se sprema pirinač.
     
    
2. Pirinač: Grašak i kukuruz staviti
 u, manju, šerpicu, preliti sa toplom vodom, dodati kašičicu soli i 
staviti da se skuva. Skuvano povrće procediti, isprati hladnom vodom i 
ostaviti na stranu.
     
    
3. U, odgovarajuću, posudu (koja 
može u rernu) sipati ulje, zagrejati ga i ubaciti, iseckani, crni i beli
 luk. Promešati i dinstati, na srednjoj temperaturi, dok luk ne postane 
staklast.
     
    
4. Pirinač, dobro, isprati pod 
mlazom, hladne, vode. Dodati ga u luk, promešati i dinstati pet minuta. 
Zatim posuti sa biberom, kurkumom, karijem i, izdrobljenom kockicom za 
supu. Dobro promešati i preliti sa vrelom vodom. Još jedanput promešati.
 Kada provri, prekriti posudu sa alu folijom i staviti u, prethodno, 
zagrejanu rernu - na 170 stepeni. Pirinač peći TAČNO 20 minuta. Izvaditi
 posudu i prekriti je sa većim peškirom. Ostaviti deset minuta, pa 
ubaciti, skuvano, povrče. Dobro promešati.
     
    
5. Izvaditi meso iz frižidera. U 
gril tiganju samo malo sipati ulje. Staviti ga da se zagreje. Na 
zagrejano ulje spustiti, pripremljeno, meso. Meso pržiti na srednjoj 
temperaturi. Površinu mesa premazati sa po jednom kašičicom barbiko 
sosa. Kada donja strana porumeni, preokrenuti meso, pa, svako parče 
premazati sa kašičicom barbiko sosa. Meso pržiti dok ne dobije zlatno 
rumenu boju.
     
    
6. Meso poslužiti sa pirinčem i salatom, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар