Pljeskavice
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 jaje
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 4 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- 1 kašičicu mlevenog bibera
Priprema:
1. Mešano mleveno meso (svinjsko i
juneće) staviti u dublju posudu. Crni luk, beli luk i ljutu papričicu
iseckati sitno i dodati u meso. Zatim dodati biozačin, alevu papriku,
mleveni biber, ulje, prašak za pecivo, jaje i prezle.
2. Dobro, rukom, zamesiti smesu.
Ostaviti u frižider jedan sat. Zatim napraviti pljeskavice (meni je
"mera" bila velika kašika - bitno je da kašika i ruke budu stalno
vlažne, od vode, da se meso ne bi lepilo).
3. Napravljene pljeskavice pržiti na
gril tiganju (ili u zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi). Gotove
pljeskavice poslužiti sa prilogom po želji.
Коментари
Постави коментар