Pljeskavice
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 1 ljuta papričica
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 jaje
 - 1/2 kesice praška za pecivo
 - 4 kašike prezli
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašičicu mlevenog bibera
 
Priprema:
      1. Mešano mleveno meso (svinjsko i 
juneće) staviti u dublju posudu. Crni luk, beli luk i ljutu papričicu 
iseckati sitno i dodati u meso. Zatim dodati biozačin, alevu papriku, 
mleveni biber, ulje, prašak za pecivo, jaje i prezle.
     
    
      2. Dobro, rukom, zamesiti smesu. 
Ostaviti u frižider jedan sat. Zatim napraviti pljeskavice (meni je 
"mera" bila velika kašika - bitno je da kašika i ruke budu stalno 
vlažne, od vode, da se meso ne bi lepilo).
     
    
      3. Napravljene pljeskavice pržiti na
 gril tiganju (ili u zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi). Gotove 
pljeskavice poslužiti sa prilogom po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар