Prelivene punjene palačinke
Fil:
- 300 g junećeg mlevenog mesa
- 200 g šampinjona
- 1 mala glavica crnog luka
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica origana
- ulje
Preliv:
- 200 g pavlake za kuvanje
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog biljnog začina
... i još:
- 150 g izrendanog kačkavalja
Priprema:
1. Svako ima svoj recept za palačinke, pa ih tako i napravite...Ja sam koristila, sledeće, sastojke za palačinke : 3čaše (od 250ml) brašna, 5 jajeta, 50 ml ulja, 2 kašičice šećera, 1 kašičica soli, 200 ml mleka, 400 ml gazirane vode i 400 ml obične vode.
2. Fil: Crni iseckati sitno.
Iseckani luk staviti na zagrejano ulje, da se dinsta, na srednjoj
temperaturi. Kada luk malo omekša dodati mleveno meso. Dobro promešati
da ne ostanu veće grudvice mesa. Dinstati pet minuta, pa ubaciti, sitno,
iseckane šampinjone.
3. Sve zajedno dinstati u
polupoklopljenoj posudi, dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
Zatim fil posuti biozačinom, biberom, origanom i dodati pasirani
paradajz. Dobro promešati, krčkati 1-2 minuta, skloniti i ostaviti da se
prohladi.
4. Pripremljene palačinke filovati
prohlađenim filom. Na jednom kraju palačinke staviti 1,5 kašiku fila,
saviti, malo, obe stranice palačinke ka unutra i umotati u rolat (Ja sam
palačinke pekla u tiganju, vel. 28cm. Od ove količine fila izašlo mi je
12, punjenih, palačinaka, a za ostale upotrbite neki slatki fil).
5. Filovane palačinke ređati u podmazani pleh (vel. 35x20cm).
6. Preliv: U, odgovarajuću, posudu
staviti pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, jaje i biozačin. Žicom za
mućenje sve, dobro, sjediniti. Pripremljenom smesom preliti poređane
palačinke. Preko posuti izrendani kačkavalj i staviti da se peču, u
prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
7. Kada palačinke dobiju lepu, rumenu, boju izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se, malo, prohlade.
8. Prohlađene palačinke poslužiti sa salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар