Svinjske šnicle sa šampinjonima
Potrebno je:
- 600 g svinjskih šnicli
- biozačin
- biber
- brašno
...i još:
- 400 g šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 2 listića lorbera
- 200 ml belog vina
- 200 ml vode
- biozačin
- biber
- ulje
Priprema:
1. Svinjsko meso, od buta, iseći na
tanke šnicle. Nije potrebno dodatno ih lupati tučkom za meso. Svaku
šniclu posuti biozačinom i mlevenim biberom, po ukusu. Začinjeno meso
poklopiti i ostaviti pola sata u frižider.
2. U teflonski, dublji, tiganj (ja
sam koristila vok) sipati ulje i staviti da se ugreje. Svaku šniclu
uvaljati u brašno, otresti višak brašna, pa
meso staviti na zagrejano ulje.
Čim meso uhvati koricu vaditi iz tiganja i držati na toplom.
3. Kada se svo meso, malo, propržilo,
vratiti ponovo sve u tiganj, gde se i pržilo. Posuti sa sitno isečenim
belim lukom, biberom, dodati lorber i naliti belo vino. Temperaturu
smanjiti na najmanju jačinu i krčkati meso, uz postepeno dodavanje vode.
4. Dok se meso krčka, crni luk iseći na manja rebarca, pa ga staviti, u drugi tiganj, da se dinsta.
5. Kada luk, malo, omekša ubaciti
šampinjone, isečene na krupnije komade. Dobro promešati i dinstati dok
ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
6. Kada je meso omekšalo izvaditi ga u tanjir, pa,
.u sos gde se meso pržilo,
dodati izdinstane šampinjone sa crnim lukom. Dobro promešati da se svi
sastojci sjedine i vratiti meso.
7. Krčkati još, oko, pet minuta i poslužiti sa pire krompirom, testeninom,...i salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар