Svinjske šnicle sa šampinjonima

Potrebno je:

  • 600 g svinjskih šnicli
  • biozačin
  • biber
  • brašno

...i još:

  • 400 g šampinjona
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 2 listića lorbera
  • 200 ml belog vina
  • 200 ml vode
  • biozačin
  • biber
  • ulje

Priprema:

1. Svinjsko meso, od buta, iseći na tanke šnicle. Nije potrebno dodatno ih lupati tučkom za meso. Svaku šniclu posuti biozačinom i mlevenim biberom, po ukusu. Začinjeno meso poklopiti i ostaviti pola sata u frižider.
2. U teflonski, dublji, tiganj (ja sam koristila vok) sipati ulje i staviti da se ugreje. Svaku šniclu uvaljati u brašno, otresti višak brašna, pa  meso staviti na zagrejano ulje.
Čim meso uhvati koricu vaditi iz tiganja i držati na toplom.
3. Kada se svo meso, malo, propržilo, vratiti ponovo sve u tiganj, gde se i pržilo. Posuti sa sitno isečenim belim lukom, biberom, dodati lorber i naliti belo vino. Temperaturu smanjiti na najmanju jačinu i krčkati meso, uz postepeno dodavanje vode.
4. Dok se meso krčka, crni luk iseći na manja rebarca, pa ga staviti, u drugi tiganj, da se dinsta.
5. Kada luk, malo, omekša ubaciti šampinjone, isečene na krupnije komade. Dobro promešati i dinstati dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
6. Kada je meso omekšalo izvaditi ga u tanjir, pa, .u sos gde se meso pržilo, dodati izdinstane šampinjone sa crnim lukom. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine i vratiti meso.
7. Krčkati još, oko, pet minuta i poslužiti sa pire krompirom, testeninom,...i salatom, po ukusu.

Коментари

Популарни постови