Trouglovi sa sirom
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
 
Fil:
- 300 g feta sira
 - 100 g kajmaka
 - 250 g krem sira
 - 3 jajeta
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 180 g milerama
 - 100 ml gustog jogurta
 - 2 kašičice soli
 
Smesa za premazivanje kora:
- ulje
 
Priprema:
1. Fil: U dublju posudu razbiti 
jaja, dodati so i, žicom za mućenje, umutiti (dovoljno je da se jaja, 
samo sjedine). Dodati krem sir, mileram i jogurt, Umutiti. Feta sir 
izdrobiti viljuškom, dodati kajmak i, viljuškom, sjediniti. Sir, sa 
kajmakom, ubaciti u smesu sa jajima i, viljuškom, promešati, da se svi 
sastojci sjedine.
     
    
2. Na radnu površinu raširiti jednu 
koru, poprskati je uljen i naneti dve kašike fila. Fil razmazati po 
celoj kori. Uzeti dužu stranu kore i preklopiti je do polovine kore. 
Isto uraditi i sa drugom stranom. Preklopljene kore poprskati uljem i 
vrlo tanko premazati filom (toliko tanko, samo da kora ne ostane suva). 
Preklopiti jednu polovinu kore preko druge polovine, premazati uljem i 
preklapati da se dobije oblik trougla.
     
    
3. Napravljene trouglove poređati u 
pleh, dobro podmazan uljem. U ostatak fila dodati dve kašike ulja i, sa 
time, premazati svaki trougao sa sirom.
     
    
4. Rernu uključiti da se ugreje na 
190 stepeni i staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, ostaviti da
 se prohladi i poslužiti (ako ne volite hrskavu koricu, onda pitu, kada 
se izvadi iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se 
prohladi).
     
    



trouglovi su mnogo vkusne
ОдговориИзбришиHvala, puno!!
ОдговориИзбриши