Trouglovi sa sirom
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu
Fil:
- 300 g feta sira
- 100 g kajmaka
- 250 g krem sira
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 180 g milerama
- 100 ml gustog jogurta
- 2 kašičice soli
Smesa za premazivanje kora:
- ulje
Priprema:
1. Fil: U dublju posudu razbiti
jaja, dodati so i, žicom za mućenje, umutiti (dovoljno je da se jaja,
samo sjedine). Dodati krem sir, mileram i jogurt, Umutiti. Feta sir
izdrobiti viljuškom, dodati kajmak i, viljuškom, sjediniti. Sir, sa
kajmakom, ubaciti u smesu sa jajima i, viljuškom, promešati, da se svi
sastojci sjedine.
2. Na radnu površinu raširiti jednu
koru, poprskati je uljen i naneti dve kašike fila. Fil razmazati po
celoj kori. Uzeti dužu stranu kore i preklopiti je do polovine kore.
Isto uraditi i sa drugom stranom. Preklopljene kore poprskati uljem i
vrlo tanko premazati filom (toliko tanko, samo da kora ne ostane suva).
Preklopiti jednu polovinu kore preko druge polovine, premazati uljem i
preklapati da se dobije oblik trougla.
3. Napravljene trouglove poređati u
pleh, dobro podmazan uljem. U ostatak fila dodati dve kašike ulja i, sa
time, premazati svaki trougao sa sirom.
4. Rernu uključiti da se ugreje na
190 stepeni i staviti pitu da se peče. Pečenu pitu izvaditi, ostaviti da
se prohladi i poslužiti (ako ne volite hrskavu koricu, onda pitu, kada
se izvadi iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se
prohladi).
trouglovi su mnogo vkusne
ОдговориИзбришиHvala, puno!!
ОдговориИзбриши