Mafini sa parmezanom
Potrebno je:
- 220 g brašna
 - 80 g kukuruznog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kašičica soli
 - 1 kašičica suvog bosiljka
 - 40 g parmezana
 - 2 jajeta
 - 125 g rastopljenog putera
 - 250 ml mleka
 - 100 ml jogurta
 - 100 g sitno iseckane stišnjene šunke
 - 150 g imrvljenog sira
 
Priprema:
      1. Umutiti jaja sa dodatkom soli. 
Dodati rastopljeni puter, pa sjediniti. Zatim sipati mleko i jogurt. 
Umutiti. Pomešati obe vrste brašna, pa dodati smesi sa jajima, zajedno 
sa pecivom i bosiljkom. Na kraju dodati parmezan, iseckanu šunku i 
izmrvljeni sir. Varjačom dobro sjediniti.
     
    
      2. Kalupe za mafine, dobro, 
podmazati puterom (ili staviti papirne korpice), pa sipati po dve kašike
 smese. Smesa je dovoljna za 21 mafin.  
     
    
      3. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Kada dobro porumene izvaditi ih, 
ostaviti da se malo prohlade, pa ih poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар