Marinirana piletina

Potrebno je:

  • 4 pileća bataka sa karabatakom

Marinada:

  • 4 kašike soja sosa
  • 4 kašike majoneza
  • 4 veća čena belog luka

Priprema:

1. Za marinadu sjediniti sosa sos, majonez i beli luka istisnutog kroz presu, u odgovarajućoj posudi. Meso staviti u dublju posudu i, dobro, ga premazati marinadom, sa obe strane. Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
2. Narednog dana izvaditi meso iz frižidera i poređati ga u teflonski pleh, preko pek papira. Ostatak marinade, kašičicom, naneti na meso.
3. Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti meso da se peče. Meso peći pola sata, izvaditi pleh, pa meso preokrenuti. Vratiti u rernu da i donja strana mesa porumeni.
4. Poslužiti sa pečenim krompirićima.
5. So nije potrebna, jer je soja sos dovoljno slan.

Коментари

Популарни постови