Marinirana piletina
Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatakom
 
Marinada:
- 4 kašike soja sosa
 - 4 kašike majoneza
 - 4 veća čena belog luka
 
Priprema:
      1. Za marinadu sjediniti sosa sos, 
majonez i beli luka istisnutog kroz presu, u odgovarajućoj posudi. Meso 
staviti u dublju posudu i, dobro, ga premazati marinadom, sa obe strane.
 Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
     
    
      2. Narednog dana izvaditi meso iz 
frižidera i poređati ga u teflonski pleh, preko pek papira. Ostatak 
marinade, kašičicom, naneti na meso.
     
    
      3. Rernu zagrejati na 180 stepeni i 
staviti meso da se peče. Meso peći pola sata, izvaditi pleh, pa meso 
preokrenuti. Vratiti u rernu da i donja strana mesa porumeni.
     
    
      4. Poslužiti sa pečenim krompirićima.
5. So nije potrebna, jer je soja sos dovoljno slan.
     
    
5. So nije potrebna, jer je soja sos dovoljno slan.



Коментари
Постави коментар