Marinirana piletina
Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatakom
Marinada:
- 4 kašike soja sosa
- 4 kašike majoneza
- 4 veća čena belog luka
Priprema:
1. Za marinadu sjediniti sosa sos,
majonez i beli luka istisnutog kroz presu, u odgovarajućoj posudi. Meso
staviti u dublju posudu i, dobro, ga premazati marinadom, sa obe strane.
Posudu poklopiti i ostaviti preko noći u frižideru.
2. Narednog dana izvaditi meso iz
frižidera i poređati ga u teflonski pleh, preko pek papira. Ostatak
marinade, kašičicom, naneti na meso.
3. Rernu zagrejati na 180 stepeni i
staviti meso da se peče. Meso peći pola sata, izvaditi pleh, pa meso
preokrenuti. Vratiti u rernu da i donja strana mesa porumeni.
4. Poslužiti sa pečenim krompirićima.
5. So nije potrebna, jer je soja sos dovoljno slan.
5. So nije potrebna, jer je soja sos dovoljno slan.
Коментари
Постави коментар